Mennyire illik visszaszólni helytelen köszönésért?
Figyelt kérdés
Szóval ha valakinek köszönök, hogy "jónapot", akkor mennyire illik neki visszaszólnia, hogy "nem jónapot, hanem jónapot kívánok!"? Tehát lényegében ő még csak nem is köszön nekem, hanem egyből kioktatással kezd.2017. nov. 23. 15:43
1/22 anonim válasza:
Nem nagyon illik, viszont fogadd meg a tanácsát! Valamelyik tanárod volt, ugye?
2/22 anonim válasza:
Pff még kioktat. Örüljön hogy köszöntél...én nem köszönnék neki ezek után. Legyen tanár vagy sem.
3/22 A kérdező kommentje:
Nem tanárom, az iskola könyvtárosa. De most itt az illemen van a hangsúly inkább.
2017. nov. 23. 16:23
4/22 anonim válasza:
En is jonapotos vagyok, neha szoktam vissza kapni, hogy ,, kivanok,,.
5/22 anonim válasza:
Azért kapjátok vissza (mondjuk elég bunkóság szóvá tenni), mert a sima jónapot köszönés mások szemében, főleg felnőtteknél lealacsonyító.
Kérdező, ha olyannal találkozol, akivel majdhogynem napi kapcsolatban vagy, akkor eressz mellé egy "kívánok"-ot is, mert vannak ilyenek, akiknek semmi nem tetszik.
Protokoll szerint jó napot kívánok, de ha egy üzletbe bemész pl., a kutyát nem fogja érdekelni. Lényeg, hogy voltál annyira udvarias, hogy köszöntél.
6/22 anonim válasza:
Ha felnőtt vagy, és a boltban visszaszólnak, az furcsán veszi ki magát. De ha gyerek vagy fiatal vagy, akkor köszönd meg az iskola könyvtárosának, hogy nevel (még ha kicsit nyers formában is), ha már otthon nem tanítottak meg udvariasan köszönni.
7/22 anonim válasza:
Az akad fenn csak ezen, aki amugy a valo eletben egy sikertelen ember, akinek otthon k*ss a neve, es senkit nem erdekel a velemenye. Igy akar kieroszakolni maganak egy kis tiszteletet. Legkozelebb szolj vissza, hogy hat en meg nem kivanok.
8/22 anonim válasza:
Vissza azért nem szólnék, legfeljebb enyhén gúnyosan bólintanék, hogy "persze, igaza van". Szánalom, hogy máig ez megy a magyar iskolákban. A nyelv egy folyamatosan változó organizmus és az, ami 1936-ban elvárt volt, már nem feltétlenül az.
9/22 anonim válasza:
Hát nem tudom. Ha valaki annyira fennkölt hogy a "jó napot" köszönésre megsértődik, akkor sajnálom.
10/22 anonim válasza:
"az iskola könyvtárosa"
Az iskola írott tudáshalmazának őrzője.
Ha nevelési szándékkal tette (és biztosan azzal!), akkor teljesen jogos neki a pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!