Mi a teendő, ha egy vadidegen letegez, és értésére szeretném hozni, hogy helytelen volt?
-Ó bocsánat, nem emlékszem, mikor tegződtünk össze?
-Őriztünk már együtt disznót?
Én csak mán közlöm, hogy nem ajánlottam fel a tegeződést.
Bunkó dolog v.kit kérdezés nélkül letegezni.
Miért zavar ez téged?
A magázás csak egy giccs , egy flanc ,teljesen felesleges.Jobb lenne ha végleg megszűnne , csak hülye helyzeteket teremt.
Azért ha engem 36 évesen letegez egy 60 éves, azt nem tartom "illőnek". Az egy dolog, hogy idősebb nálam, de én meg nem egy gyerek vagyok...
Úgyhogy csatlakozom a kérdezőhöz: ilyenkor mi a teendő? Engem főleg az udvarias verzió érdekel.
Először is köszönöm az eddigieknek!
Egész jók vannak már eddig. Csatlakozva az előttem szólóhez, szerintem olyasmi is hiányzik még, amitől az illető rendesen elszégyelli magát.
És hogy miért zavar? Általában nem zavar. Általában ez valóban a bizalmaskodás, barátság, jó viszony jele. Ilyenkor még jó néven is veszem, és visszategezem. Ám vannak olyan helyzetek, amikor az illető, aki letegez felsőbbrendűségét próbálja valahogy kihangsúlyozni. Bár nem vagyok gyerek, középkorúnak sem vagyok épp mondható, így a tegezéssel pont könnyű dolga van. Jelzi ezzel, hogy ő a bölcs az okos az idősebb mennyivel felettem áll. Na most ha ezt érvekkel tudja megtenni az egy dolog. De ha ezt a tegezéssel próbálja az szerintem bunkóság. Kb hasonló, ha én a buszon a "Mi van mama ..." mondatkezdéssel kérdezek valamit egy idősebb hölgytől. Tehát összefoglalva nem maga a tegezés zavar, hanem az illető szándéka vele (taplóság). Egyáltalán nem kívánok vele "bizalmaskodni".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!