Zavar-e titeket, ha egy üzletben az eladók (vagy egyéb szolgáltatást nyújtók) letegeznek?
Gyűlölöm, ha egy üzletben letegeznek. 30 éves leszek januárban. Ha bemegyek a Vodafone-hoz vagy a Telekomhoz, "Szia". Ha bemegyek egy butikba, "szia".
A pláza minden üzletében, Mekdönciben, KFC-ben: "szia".
A buszsofőr a BKV-n letegez. Milyen munka már ez?
Az oké, hogy ha összeismerkedem egy fodrásszal vagy kozmetikussal, akkor tegeződünk. De igenis, adjuk meg egymásnak kölcsönösen a tiszteletet, ha nem ismerjük egymást annyira, mivel nem őriztünk együtt disznót.
Németországban például ki is tennék az olyan eladót, aki tegezve szolgálna ki.
Miért, 29 évesen köszönjenek neked csókolommal?
Nem, engem nem zavar.
Én megértem, hogy a kérdezőt mi zavarja, és igaza van. Engem is zavar, hogy csak úgy simán letegeznek. Azért elég fura, hogy bemegyek egy butikba, és 18 éves kislány egyből szia, segítsek? szöveggel jön elém.
Én csak azért is, magázódva válaszolok neki.
Adjunk már egy kis tiszteletet egymásnak.
Ahogy az iskolában, ügyintéző irodákban sem tegezzünk le senkit, így elvárható, hogy egy boltban sem tegezzünk le senkit.
Mondom ezt úgy, hogy szívesen tegeződök bárkivel ha ezt előre megbeszéljük.
45/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!