Túlzás volt, hogy a "hello" nélkülözését kértem?
Távoli ismerős 14-15 éves gyereke (fiú) rendre helloval köszön. Ma megkértem, hogy ha mar igy összetegeződtünk, hadd válasszam a sziát, mert a hello a haverok közé való. (Nagyon kevés embernek mondom, hogy hello, most egy se jut eszembe.)
Erre azt mondta, oké. :-)
Ott volt a húgom, aki kiakadt, hogy milyen maradi vagyok.
Tényleg?
43/N
Ugyan a hello valójában semmiben sem másabb köszönés, mint a szia - tehát nincs ilyen, hogy "szorosbarátcsak", de ha te nem szereted, akkor nem szereted.
Nagyapámnak például szervusszal kellett köszönöm amíg élt, mert szerinte a szia az : szíjja - szóval szívja valamiét vsagy valami ilyesmi hülyeség.
- Tudnál ezután sziával köszönni?
- Igen.
- Zsír!
Örülj, hogy köszön!
Tényleg maradi vagy.Ahogy telik az idő, egyre több új szavunk lesz. A fiatalok (mint én) játszanak a neten és angolul olvasnak, ezért gyorsan elfogadott lesz Magyarországon, hogy úgy mondjam.
Te is használsz ilyen szavakat, biztos vagyok benne.
A hello teljesen elfogadott Magyarországon, nem csak a fiatalok használják. Olyan lett mint a szia és a többi.
Miért nem lehet békén hagyni szerencsétlen gyereket? ha nekem pampogna valaki, azt mondanám, hogy már kihaltak a dinók, jó lenne ha haladna a korral.
5. Jó napot
4. Helló
3. Szervusz
2. Szia
1. Csá gecc
Két helyezést léptetted előre. Pont hogy nem vagy maradi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!