Szerintetek baj, hogy kölcsön kértem anyum barátnőjétől elég sok pénzt jövő hét elejéig (meg fogom tudni adni)?
Azért baj, mert ráléptél arra az útra, hogy nem a saját pénzedet költöd. Ez könnyen életstílussá válhat, és aztán könnyen el tud úszni az ember az adósságait illetően. Észre sem veszed, és ha nem vigyázol, tartozni fogsz fűnek-fának.
Karácsony még messze van, az ajándékok megvárnak, nem fognak elfogyni. Megvehetted volna jövő héten is, amikor megjön a fizud, és akkor nem hoztad volna magad kellemetlen helyzetbe.
Kellemetlen az a helyzet, hogy tartozik az ember valakinek. Tartozol neki, és nem csak a kölcsönkért pénzzel, hanem annál többel, mert valószínűleg neki is hiányzik most az a pénz, amit kölcsönadott. Ahogy első írta, a pénzösszegen felül még a szívességgel is, hogy adott neked, ez a minimum.
Jobb, ha te teszel zsebre embereket, annál, hogy téged tesznek zsebre.
3. Na azért ne túlozzunk. Lejtőn akkor lennék, ha innék, drogoznék, lopnék, csalnék, hazudnék. Mint egy pár politikus. Egyelőre csak annyiról van szó, hogy kölcsönkértem nyamvadt 10 E Ft-ot.
Azajándékok megvárnak felvetésre: Akciós lett a cucc, amit akartam, a hét végéig tart az akció. Annyi pénzem nem volt, csak meg kellett pótolni hét elejéig. Ezért is nem értem, miért érzem magam rosszul.
Azért ez a lejtős már kicsit hülyeség volt :D
Ha innál, drogoznál, akkor már a lejtő aljában lennél, vagy minimum a meredek szakaszán. #3 nem ezt írta, hanem azt, hogy ELINDULTÁL a lejtőn lefelé, mert tovább nyújtózkodtál, mint ameddig a takaród ért. Ebben pedig igaza is van.
Persze, nyugtatgathatod magad, hogy ez még nem a lejtő, de pontosan ugyanígy vélekedik minden alkoholista és drogos is (hogy a te példáiddal éljek).
Na jól van, elindultam. Két hét múlva már az aluljáróban kéregetek mindenkitől pálinkára 200 Ft-ot. És gondolom, rajta is lesz a képem az összes körözési plakáton. :D Ennyi erővel, ha kérsz anyádtól egy százast füzetre, elindultál a lejtőn, mert nem a saját pénzedet költöd :D
Tudjátok, eddig hülyén éreztem magam, de látva, hogy itt mennyi marha van, már jobb kedvem lett. :)
Szerintem azért bánt a dolog, mert sejted mit gondolhat. Csak képzeld el fordított helyzetben, te mit gondolnál. Valami ilyesmit: "Persze, adok neki pénzt, de azért fura, hogy elkezdett kölcsön kéregetni. Úgysem mondhatok nemet, mégiscsak a barátnőm gyereke. Remélem meg is adja, és hogy nem fog belőle rendszert csinálni."
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!