Teljesen KO. Vagyok. Ideiglenesen van nálam egy kölyök, és az eddig teljesen behívható, lábnál jövő, kölcsön kutyám teljesen megzakkan, amikor közösen sétálunk?
valószínűleg a kölcsön kutyánál is a kölcsönben van hiba..
gondolj bele, a kutyának ez az ide oda dobálás olyan mintha másik falkába kerülnek. Szépen kiharcol magának egy helyet a rangsorban (ezért kap össze a többi kutyával) hozzád kerül, ahol probálja fen tartani a helyét, erre te "letöröd". jól viselkedik, vissza kerül a régi helyére, és amint érzi hogy a rangsor nem stabil egyből kezdődnek a dominancia harcok..
ne vidd vissza oda azt a kutyát, vagy az ottani gazdik csináljanak vele valamit, mert igen, így ez örök szélmalom harc marad..
"Csak már unalmas ėvente néhány alkalommal eljátszani ugyan azt."
Úgy gondolod, egy kutyát beprogramozunk és utána mindig ugyanúgy fog működni?
A kölyök teljesen új helyzet nála. Hát próbálkozik, hogy ebben a helyzetben nem lehet-e lazítani?
Vannak kutyák, amelyeknek egy idő után eszébe nem jutna kitörni a megtanultakból. És vannak, akik időnként bepróbálkoznak.
Ha jól értem 3 szuka kutyáról van szó. Nekem is 3 szuka kutyám van, így értelemszerűen nem mindig jutott rájuk annyi idő és fegyelem, mint ha egyedül lettek volna, de soha nem kóstolgattak és sosem kellett harcolnom. Több helyen is olvastam már ilyet, hogy időről időre be kell keményíteni, de szerintem ez nem normális, legalábbis nálam szokatlan. Persze az én kutyáim az első perctől úgy voltak nevelve, hogy kérdés se legyen, hogy mi a helyzet. De más kutyájára is vigyáztam már, és ott sem kellett külön mutogatni, hogy ki az úr, egyszerűen ez a természetes viselkedés része (legalábbis nálam természetes), és sosem kell rajta lazítani vagy szorítani. Egy idő után megértették.
Valószínűleg az sem segít, hogy nem a te kutyád. És speciel ki nem állhatom, ha a gazdán kívül valaki uralkodni próbál a kutyán, de hát mindenki más, viszont biztos, hogy ez a kutyának elég nehéz élet ez így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!