Általában melyik egyetemi szakokon viselnek talárt a diplomaosztón?
Figyelt kérdés
Csak a mesterképzés után szokott lenni vagy már az alapképzés végén is? Azért kérdezem mert azt hallottam, hogy az alapképzés végén nincs túl nagy felhajtás a diolomaosztó körül.2017. júl. 26. 00:35
2/10 anonim válasza:
Minden egyetemi szakon viselnek talárt a végzős hallgatók a diplomaosztójuk napján. Alap, és/vagy, mester szakot végzők is !
3/10 anonim válasza:
Alapszakon több helyen nem kötelező. Nálunk pl (SZTE biosz) idén alapszakot végzetteknek elég volt egy öltöny, nyakkendő kombó. Nem is jött senki talárban.
Mesterképzésen végzetteknek viszont kötelező volt.
4/10 anonim válasza:
Ez egyetem függő, nem csak szakfüggő. Én is SZTE-re jártam bioszra, itt alapképzésen tilos a talár, csak a mesterszakosok bérelhetnek. De egerben pl. ugyanezen a szakon alapképzésen is van talár, sőt a sapkát haza is vihetik.
5/10 anonim válasza:
Nálunk ELTE-TÓK-on sincs, ott csak fehér kesztyű szükséges!
6/10 anonim válasza:
BA-n nem mentem el a diplomaosztóra, nem is nagyon foglalkoztam vele, szóval fogalmam sincs, hogy ott volt-e talár (ELTE-BTK anglisztika). MA-t a Károlin BTK-n csináltam színháztudományon, ott volt.
7/10 anonim válasza:
SE-ETK-n viseltek plusz kesztyűt :)
8/10 Sunshinedoll válasza:
Egyetemfüggő szerintem is, nálunk pl mindenki visel talárt, szaktól és képzéstől függetlenül.
9/10 anonim válasza:
Ez volt a fő kérdés : Általában melyik egyetemi szakokon viselnek talárt a diplomaosztón?
Szóval, nem az volt a kérdés, hogy melyik egyetemen ! Hanem , hogy melyik szakon!
Én azt írtam, hogy mindegyik szakon.
Nem értem, miért lettem lepontozva?
Egyébként én is tudok ám kötözködni. Azaz a talár viselete nem kötelező, mert magára a diploma osztóra sem kötelező elmenni.
10/10 anonim válasza:
Utolsó: de kötelező. Elmenni nem, de ha elmész és élő van írva a takar, akkor kötelező bérelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!