Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért gondolják magukat...

Miért gondolják magukat általában felsőbbrendűnek, akik fontos munkahelyen dolgoznak, vagy valamit "elértek"?

Figyelt kérdés

Sokan azt hiszik, hogy ők különleges bánásmódot érdemelnek, csak mert valami cég vezetői. Kit érdekel, hogy mit dolgozik, hol tanult?? Magának csinálta, kizárólag saját maga miatt, meg is kapta érte a megérdemelt fizetést, akkor miért várja el, hogy más kivételezzen vele. Főiskolát, egyetemet végzett diákok között is rengeteg ilyen van. Ő egyetemet végzett, kapjon több pénzt ugyanazért a munkáért, mint egy érettségivel rendelkező. Ez főleg a régebbi időkben ment így, ma már szerencsére kezd eltűnni ez a gondolkodás mód, de még sajnos mindig nagyon gyakori. Miért hagyja magát szinte mindenki elnyomni, hagyja hogy fölé telepedjen egy ilyen beképzelt személy? Szerintem azt hiszik, hogy majd a különleges bánásmóddal hálás lesz, közben meg csak elszemtelenedik, azt fogja hinni, hogy ezek neki járnak.

Saját példa. 3-an vagyunk testvérek, én kis koromban mindennap a mamámnál voltam órákat, a többiek is elég sűrűn jártak oda. Amikor a gazdag nagybáttyámék havonta egyszer átmentek enni, mamámék és anyám őket szolgálta ki. Volt 2 unokatestvérem, azok 20 év körüliek voltak, és lányok, ők úgy viselkedtek, mintha hercegnők lettek volna. Mindig róluk szólt minden, őket kellett hallgatni, ők nem eszik meg az átlagos kaját, ő nekik a legjobbat kell adni, mert ahhoz vannak szokva.

2016. szept. 1. 08:51
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Én nem találkoztam ilyennel. Ahol dogozom, mindenkit lehet tegezni, az igazgatókat is, ugyanúgy otthonról hozzák a kaját velünk együtt esznek stb.
2016. szept. 1. 09:47
 2/13 anonim ***** válasza:
35%
Mert köcsögök. Pl. Ilyen nővel/lánnyal szexuális kapcsolaton kívül nem mennék ,az tuti.
2016. szept. 1. 10:04
 3/13 A kérdező kommentje:

1.: Londonban élsz? :)

Eltaláltam? De az tuti, hogy külföldön.

2016. szept. 1. 10:30
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem neked csak szimplan van egy meglehetosen eros kisebbsegi komplexusod a csaladi pelda alapjan. Sajnalom, de aki eveket tanult, szorgalmas volt, eleseszu az mindig hasznosabb, becsulendobb tagja lesz a tarsadalomnak (es ezaltal jobb dolgokat fog igenyelni maga kore), mint az aki vegigvergodte a kozepsulit, kettessel leerettsegizett majd azota 3 muszakban otthon vakarja magat.
2016. szept. 1. 10:45
 5/13 A kérdező kommentje:
4.: Egy kicsit félreértetted. Nem azzal van bajom, hogy valaki megdolgozik valamiért keményen, és attól nem is irigylem. Azzal van a gond, aki úgy akar előnyökhöz jutni, hogy lenyomja a másikat. Ha neked nem ez jött le, lehet inkább neked van kisebbségi komplexusod. Nekem anti felsőbbrendűségi komplexusom van ----> aki felsőbbrendűnek hiszi nálam magát, arra nagyon haragszom :)
2016. szept. 1. 12:09
 6/13 anonim ***** válasza:
Akkor azt ird, amire valoban gondolsz, mert a kerdesed nem ezt jelenti, amit itt kifejtettel (ettol nem tudom miert lenne kisebbsegi komplexusom :"D).
2016. szept. 1. 15:51
 7/13 A kérdező kommentje:
Leírtam mindent, mit értetlenkedsz? Akkor mit jelent a kérdésem, meg amit kifejtettem? Magyarázd már el, ne csak dobálózz a szavakkal!
2016. szept. 1. 16:31
 8/13 anonim ***** válasza:

Nem kérdező, a #4-nek van igaza. Vannak gőgös emberek, ennek ezer oka van, közülük csak egy a jómód. De nem szükséges sem megalázkodnod előttük, sem kiszolgálni őket, sőt elviselni se. Csak neked kell kitalálni, ezt hogy intézed el. Ha te "haragszol" rájuk,akkor foglalkoztatják a gondolataidat, akkor zavarnak, egyszóval mégis képesek fölénybe kerülni.

Nincs felsőbbrendű ember, csak valakihez képest. Ahhoz képest, aki ezt így érzi.

Van erőszakos ember, de ezt is lehet kezelni. Csak más módon.

Mindig az a kérdés, mennyire foglalkoztat ez téged. Ha igen, és negatív érzelemmel, akkor ott te vagy az alsóbbrendű, de magad miatt, semmi egyébért.

2016. szept. 1. 18:53
 9/13 anonim ***** válasza:
Még annyit. Ehhez nem kell Londonban élni, sőt. Itt Budapesten is ugyanaz a helyzet. Ha te Londonba mégy, ott is így fogod érezni. Talán valamivel ritkábban.
2016. szept. 1. 18:54
 10/13 anonim ***** válasza:

Vannak, akik szerncsések és vannak, akik vért izzadtak azért, hogy ott legyenek, ahol vannak. A legtöbbükben azonban közös, hogy megszokják az életüket. Miért is ne tenék, ha megtehetik? Ettől sajnos sokan azthiszik, hogy úú ők felsőbbrendűnek gondolják magukat, mert minden nap kávézóba jár pl. Ha megteheti, hát miért ne? Ilyen, amikor valaki hercegnőként viselkedik. Ő így él, ő ezt szokta meg. Ezzel nem bántani akar téged, tudatában sincsen annak, hogy ez téged zavar, hiszen otthon így viselkednek egymással, neki ez a természetes közeg, ettől még nem rossz ember.

Hogy alapból magasabb fizetést kér az egyetemista. Igen, de ő ezért alapból tovább járt iskolába és több oktatást kapott adott témából, tehát többet is tud, mint, aki nem végzett egyetemet hozzá. ha mégsem így van, akkor meg az a cég meg is érdemli, aki nem győzödik meg, hogy valóban ott van e az a plusz megfizetendő tudás mikor felveszik.

Ezek az általad megkövezett gazdagok is csak emberek, akik jobban jártak az életben. Nem bántani kéne őket ezért, főleg nem, ha rokonaid, hanem beszélgetni velük értelmes módon. Ha akkor tirpák módjára viselkednek, akkor elítéleheted őket. De csak őket, ne végy mindenkit egy kalap alá. Én is ismerek több rendkívül igénytelen késsel-villával enni nem tudó szakmunkást. Ettől még nem gondolom ugyanezt minden szakmunkásról. Ahogy ismerek bunkó beképzelt egyetemistát, mégis tudom, hogy nem mind ilyenek. Nem csak két véglet létezik. Próbáld meglátni a pénz mögött az embert. Gondolkodj.

2016. szept. 1. 19:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!