Miért gondolják magukat általában felsőbbrendűnek, akik fontos munkahelyen dolgoznak, vagy valamit "elértek"?
Sokan azt hiszik, hogy ők különleges bánásmódot érdemelnek, csak mert valami cég vezetői. Kit érdekel, hogy mit dolgozik, hol tanult?? Magának csinálta, kizárólag saját maga miatt, meg is kapta érte a megérdemelt fizetést, akkor miért várja el, hogy más kivételezzen vele. Főiskolát, egyetemet végzett diákok között is rengeteg ilyen van. Ő egyetemet végzett, kapjon több pénzt ugyanazért a munkáért, mint egy érettségivel rendelkező. Ez főleg a régebbi időkben ment így, ma már szerencsére kezd eltűnni ez a gondolkodás mód, de még sajnos mindig nagyon gyakori. Miért hagyja magát szinte mindenki elnyomni, hagyja hogy fölé telepedjen egy ilyen beképzelt személy? Szerintem azt hiszik, hogy majd a különleges bánásmóddal hálás lesz, közben meg csak elszemtelenedik, azt fogja hinni, hogy ezek neki járnak.
Saját példa. 3-an vagyunk testvérek, én kis koromban mindennap a mamámnál voltam órákat, a többiek is elég sűrűn jártak oda. Amikor a gazdag nagybáttyámék havonta egyszer átmentek enni, mamámék és anyám őket szolgálta ki. Volt 2 unokatestvérem, azok 20 év körüliek voltak, és lányok, ők úgy viselkedtek, mintha hercegnők lettek volna. Mindig róluk szólt minden, őket kellett hallgatni, ők nem eszik meg az átlagos kaját, ő nekik a legjobbat kell adni, mert ahhoz vannak szokva.
Aki elért valamit, azt általában annyi irigy ember támadja, hogy kell lennie egy egészséges önbizalmának, hogy ezeket ne vegye fel.
Aki beleszületett a jóba, az sajnos hajlamos úgy viselkedni, mint az unokanővéreid, de mit tud ilyenkor csinálni a szülő? Ha nagyon gazdag lennék, én se tudnám megcsinálni, hogy a gyerekem átlag középosztály szinten éljen, én meg gazdagon.
Mamád meg persze, hogy azzal a gyerekével, akit ritkábban lát, többet foglalkozik, amikor ott van, mint azzal, aki folyton ott van. Én évente egyszer látom nagybátyámat (messze lakik), ilyenkor természetes, hogy anyám főleg vele beszélget, nem velem, mert engem gyakrabban lát. Ennek a rokonod gazdagságához nincs köze (legfeljebb annyiban, hogy sokat dolgozik, ezért gazdag és ezért van kevesebb ideje családot látogatni).
10.: "Miért is ne tenék, ha megtehetik? Ettől sajnos sokan azthiszik, hogy úú ők felsőbbrendűnek gondolják magukat, mert minden nap kávézóba jár pl. Ha megteheti, hát miért ne? Ilyen, amikor valaki hercegnőként viselkedik. Ő így él, ő ezt szokta meg. Ezzel nem bántani akar téged, tudatában sincsen annak, hogy ez téged zavar, hiszen otthon így viselkednek egymással, neki ez a természetes közeg, ettől még nem rossz ember"
Felőlem járkálhat az utcán hercegnőként, járhat kávézóba, welness szállodába, lehet 20 milliós kocsija, vagy akármit csinálhat, amíg az engem nem zavar. Bármilyen autót vagy valami jó cuccot meglátok sohasem irigykedek, inkább arra gondolok, de jó lenne nekem is ilyen. Viszont amikor bőgeti a sportkocsiját este más ablakai alatt, elfoglalja a rokkant parkolót, az ebédlőben úgy telefonál, hogy mindenki hallja, akkor legszívesebben kilőném a világűrbe. Igen ez nem csak a gazdagokra jellemző, nem is írtam ezt, de nagyon nagy százalékban rájuk jellemző. Szegények között is van olyan, aki fent van a szinte üres buszon, és ordibál, miközben ezt semmi nem indokolja. Tehát csinálja mindenki úgy a dolgát, hogy a másikat azt a legkevésbé se zavarja. Csak azért, mert épp jól érzi magát, megy bulizni busszal, lehessen tőle nyugodtan pihenni.
"Nem bántani kéne őket ezért, főleg nem, ha rokonaid, hanem beszélgetni velük értelmes módon." Jajj édes rokonjaim, nem baj hogy kutyaként bántatok velem kis koromban, az se, hogy 14 éves koromban jártam először a 30 km-re lévő házatokban véletlenül. Kedves kis nővérkéim, nem baj hogy folyton irritáltatok, dicsekedtetek, gyertek beszéljünk értelmesen... Elképzelem ahogy a példádat átveszi a többi ember "óóóó abdullah, végeztél az egész családommal, de nem baj, beteg vagy, ezért pedig bocsánat amiért haragudtam egy beteg emberre, melyik szállodában szeretnél rehabilitálódni?"
11.: "Mamád meg persze, hogy azzal a gyerekével, akit ritkábban lát, többet foglalkozik" Ez eddig rendben van, úgy a helyes, hogy amit velem/velünk foglalkozott, ugyanazt bepótolja az unokanővéreimnél, verje meg őket annyiszor, mint minket. Drága mamánk minket indokolatlanul vert, nem voltunk rosszak, iskolában egyikőnkel sem volt probléma, ugyanezt a verést kapják meg az uncsitesóim is, ne legyen kettős mérce, a nemek egyenlőek. Na?!
Amiket írtatok, azok nagy részével egyetértek, van bennük igazság, az értelmes vitától nem zárkózom el. Kérlek reagáljatok erre, győzzetek meg miért szeressem az unokatestvéreimet, és a családjukat, majd ezeket szépen elmondom a saját családomnak. Hátha a következő hétvégén már nálunk ebédelnek. Annyira várom már, hogy kiszolgálhassuk őket, hallhassuk éppen mely országokban nyaraltak. Szerintetek mit ennének szívesen, melyik prémium boltban vásároljunk nekik? Csak azért, mert ők a hercegnő életmódhoz vannak szokva... Ebbe nem akarok belerondítani...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!