Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mit csinaljak ha latok az...

Mit csinaljak ha latok az utcan egy mozdulatlan, csukott szemu hajlektalant?

Figyelt kérdés
Nekem mindig olyan lelkiismeret furdalasom van amikor csak ugy tovabb megyek amikor latom hogy nem mozog, de mi van ha csak alszik en meg felebresztem.... meg amugy is, mi van ha csak reszeg es azert nem kel fel en meg mondjuk hivom a mentoket... de kozben meg lehet hogy halott vagy elajult... de hozzajuk erni se merek... Van vki aki foglalkozik ezzel a kerdessel es esetleg mar tett vmit ilyen helyzetben?
2010. máj. 14. 23:30
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Hülye dolog, de én azért nem tudok az ilyen embereknek segíteni, mert túlságosan rosszul érzem magam, hogy nekem van otthonom (albérlet, de van). Olyan rossz, hogy odamennék megkérdezni mi van vele, és aztán otthagyom. Szó szerint szégyellném magam.

Miket gondolhat magában.

Persze, biztos van olyan, akinek jól esne a törődés, de közben lehet valakinek a szívét törjük össze, van akit meg felidegelünk. Nehéz helyzet. Haza meg nem vihetem az összes otthontalant, akármennyire is sajnálom őket, hogy nekik nincs.

(Barátnőmet a cipőjével hajigálta meg egy hajléktalan, pedig nem is ránézett.)

2010. máj. 15. 21:05
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
Volt évekkel ezelőtt a Margitszigeten egy hajléktalan egy fóliasátorban. Én a közelben napoztam, meg amikor futottam, a végén ott pihentem meg, és így összeismerkedtünk. Ő próbált barátkozni, beszélgetni, néha finoman utalt rá, hogy mire lenne szüksége. Ősz felé behívott szinte mindig a sátorba. Nekem olyan visszataszító volt a pasas is, meg a sátor is, éreztem, hogy egy fertőző góc lehet, de együttérzésből bementem, beszélgettem vele. Néha egy-egy bolhával jöttem ki, de ez a legkevesebb. Kiderült, hogy tbc-s is volt, és pár hónap múlva meghalt.
2010. máj. 15. 21:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!