Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mit csinaljak ha latok az...

Mit csinaljak ha latok az utcan egy mozdulatlan, csukott szemu hajlektalant?

Figyelt kérdés
Nekem mindig olyan lelkiismeret furdalasom van amikor csak ugy tovabb megyek amikor latom hogy nem mozog, de mi van ha csak alszik en meg felebresztem.... meg amugy is, mi van ha csak reszeg es azert nem kel fel en meg mondjuk hivom a mentoket... de kozben meg lehet hogy halott vagy elajult... de hozzajuk erni se merek... Van vki aki foglalkozik ezzel a kerdessel es esetleg mar tett vmit ilyen helyzetben?
2010. máj. 14. 23:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Énnekem sose jut eszembe, hogy nem csak alszik. Mondjuk ha az utca közepén feküdne, akkor biztos eszembe jutna, de ilyet még nem láttam
2010. máj. 14. 23:34
 2/12 anonim ***** válasza:
51%

Biztos alszik vagy részeg.

Ha pedig meghalt, akkor már úgy sem tehetsz semmit.

2010. máj. 14. 23:34
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Én egyszer felhívtam a mentőket. Ők megadták egy krízis központ telefonszámát, azt is felhívtam. Ők elkérték a nevem és telefonszámom. Nem adtam meg. (bizalmatlan vagyok.. mit akarnak az infóval?)

Azt mondták, keltsem fel, kísérjem el egy padig, és hívjak mentőt... na itt feladtam... (keltsem fel? és ha részeg, és rámtámad?) Megjegyzem, mínusz tíz fok volt kint... De a lelkiismeret nem hagyott nyugodni, kb. egy óra múlva visszamentem a férjemmel. Már nem volt ott....

2010. máj. 14. 23:48
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Tény, hogy sok csöves alszik az utcán fényes nappal, és sajnos miattuk van az, hogyha valaki csak elájul, akkor az ott döglik meg, mert senki nem fog odamenni hogy kihívja a mentőket.
2010. máj. 15. 00:12
 5/12 anonim ***** válasza:
36%
őszíntén? észre sem veszem.
2010. máj. 15. 00:30
 6/12 anonim ***** válasza:
55%
Eszre se veszem.
2010. máj. 15. 01:37
 7/12 anonim ***** válasza:
Nekem is van olyan tapasztalatom, mint a 23.48-nak, illetve én is úgy vagyok vele, mint a kérdező. Sajnálom őket, segítenék, de hát ki tudja, mi is a helyzet. Egyszer tél volt, és a házunk kapujában találtam egy ott fekvő hajléktalant. Gondoltam, ez már csak ciki, mert megfagyhat, ezért felhívtam a mentőket. Na ott szívóztak velem, hogy biztos jól láttam, jól meggondoltam, nem lehet, hogy csak ott pihen? Hát mit lehet erre mondani. Én nem nagyon tudtam semmit. Ezért azt javasolták, menjek le újra, paskoljam meg az arcát, vagy valami ilyesmi, kezdeményezzek vele beszélgetést, és csak akkor zaklassam a mentőket, ha be tudom bizonyítani, hogy életveszélyes állapotban van. Hagytam a francba az egészet.
2010. máj. 15. 08:37
 8/12 anonim ***** válasza:
Hasonló tapasztalatom van a mentőkkel: azt mondták, kérdezzem meg tőle, hogy igényel-e ellátást. Nem igényelt ... Nekem is lelkiismeretfurdalásom van, ha ilyet látok, mert valóban előfordul, hogy beteg, mondjuk cukorbeteg ember lett rosszul. Én megpróbálom a kinézetéből és a testhelyzetéből megállapítani, hogy "megágyazott magának" és lefeküdt csicsikálni, (a végén mindig erre jutok), vagy rendellenes módon fekszik. De a hajléktalanokról én is úgy gondolom, mint valaki följebb, hogy ha meghalt, már úgyse segítünk rajta, meg ez olyan életforma, hogy nem is kell mindenáron megmenteni, hiszen csak a szenvedéseit hosszabbítjuk meg.
2010. máj. 15. 09:52
 9/12 anonim ***** válasza:
49%

Komolyan mondom némely emberek mekkora barmok tudnak lenni!!!! Ezt nem hiszem el!

Ha meghal valaki az utcán, te ott hagyod, mert úgyse tudsz vele mit kezdeni??? Hadd rohadjon ott még pár napot, a te kezed úgyis tiszta, nem te ölted meg, és amúgy is hajléktalan volt, szóval még csak nem is kell sajnálni...

Szálljatok már magatokba egy kicsit!!!! Néhanapján lehet, hogy egy hajléktalannak is jól esne, hogyha odamennél hozzá és megnéznéd nem halt-e meg, esetleg megkérdezhetnéd, szüksége van-e valamilyen ellátásra, vagy, neadjisten, vinnél neki egy tál levest, vagy konzervet, hogy ne fagyjon halálra a -10°-ban, ha már úgyis a kapud előtt fekszik!!!!

De az egyszerű paraszt inkább elfordítja a fejét, hogy megkímélje magát egy kis segítségnyújtástól!!

2010. máj. 15. 10:16
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Nap mint nap látok mozdulatlan hajléktalanokat az utcán... és nem merek semmit se kezdeni velük mert 1. mivan, ha rámtámad? 2. amugy meg velem se törödne senki ha elájulnék vagy bármi...
2010. máj. 15. 16:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!