Milyenek a zsidók?
Azok az emberek, akik úgy kezdik a mondandójukat, hogy "én nem vagyok rasszista, de..." nyugodtan válllhatnák magukat, hogy Ők bizony azok, nem kellenek a tiszteletkörök...én pl. nyiltán vállalom, hogy gyűlölöm a rasszistákat.
Az átlag zsidónak van két füle, két szeme, egy darab szája, ugyanolyan örömei és problémái, mint a többi embernek. A gyűlölet miatt talán kicsit több az utóbbiból. Nem minden zsidó van körülmetélve, ahogy nagyon sok nemzsidó is körül van metélve ugyanabból a régióból, akiket (elég bunkó módon) arabnak szokás általánosítani.
A holocaust népírtás és mint ilyen ember elleni bűncselekmény, amiről azért van annyit szó (valóban túl sokat), hogy ne felejtsék el az emberek és lehetőleg egyik népcsoporttal sem ismétlődjön meg. Trianon szintén szomorú, de területi kérdés, a "kintrekedt" emberek többsége a mai napig büszkén vállalja magyarságát, a többi asszimilálódik. A "nagy magyarok" hasonló asszimilációt várnak a Magyarországon élő kisebbségektől, miközben pl. Erdély területét járva terjsztik az "igét", ez csöppet paradox. A másik nagy különbség (bár értelmetlen párhuzamot húzni) az, hogy a zsidók ártatlanul bűnhődtek, míg Magyarország vitathatatlanul a rossz oldalon állt és ezért kapott (talán túl nagy) büntetését. A jelenlegi közhangulat alapján biztos vagyok benne, hogy ha a történelem megismételné önmagát megint ugyanez lenne a vége és mindenki siránkozna újabb 50 év elteltével, hogy szegény szombathelyiek és szegediek már más országban élnek és elnyomják őket.
Izrael kiégett pusztaság volt, ami ma is jól látható elég nagy területen. A zsidókat ide vezette Isten (erről lehet vitatkozni, hogy miért, de itt kötöttek ki, az tény). Itt éltek, átalakították és megművelték a területet. Többször el kellett hagyniuk a mindig fejletebb és fejletebb területet, amire ilyenkor különböző népcsoportok lecsaptak, tehát értelmetlen vitatkozni arról, hogy kié a terület. A II. vh. után ismét visszatértek a többségében lesoványodott és elgyengült túlélők és házról-házra visszafoglalták, ami évezredek óta az övék volt. Ha valakit annyira zavar Trianon, akkor nem szídni kell a zsidókat a palesztín párhuzammal, hanem példát venni róluk ebben a témában. Izrael ma meglehetősen fejlett, igaz ugyan, hogy szinte naponta vannak terrortámadások és pusztítások, de újjáépítik, amit lerombolnak az agresszorok. Emellett annak a furcsa dolognak, amin olvasol engem és írni fogod a válaszodat minimum 30 %a szintén izraeli gyártmány:)
Végezetül pedig aki utálja a zsidókat, az gondoljon közülünk a leghíresebbre, kinek neve vala Jézus...
Szomorú hogy efféle dolgokról kell vitatkozni!
Minannyian az emberi fajhoz tartozunk, ne a nemzetisége,bőrszíne,vallása alapján ítéljünk meg embereket,hanem az alapján ahogy él! Tiszteséges avagy sem, jó EMBER vagy sem. Milyen irányban haladunk?
"A másik nagy különbség (bár értelmetlen párhuzamot húzni) az, hogy a zsidók ártatlanul bűnhődtek, míg Magyarország vitathatatlanul a rossz oldalon állt és ezért kapott (talán túl nagy) büntetését. A jelenlegi közhangulat alapján biztos vagyok benne, hogy ha a történelem megismételné önmagát megint ugyanez lenne a vége és mindenki siránkozna újabb 50 év elteltével, hogy szegény szombathelyiek és szegediek már más országban élnek és elnyomják őket." 15:17 te ezt hogy gondolod?
Látszik nem ismered a történelmet. Az I Vh-ú után súlyos jóvátételt kellett fizetni, és nagy területi elcsatolások voltak, ezek szülték a II. Vh-t. Ne mondd hogy Magyarország rossz oldalon állt, csak vissza akarta azt szerezni, ami jogosan megilleti őt.
És ha érdekelnek a zsidók, milyenek ők is valójában ajánlok neked valamit: Van egy Benjamin Freedman ő egy gazdag zsidó volt aki belelátott a dolgokba, hogy az USA-t is cionista zsidók irányítják, minek köszönhető a holokauszt(a németek szerették a zsidókat és a zsidók is a németeket, csak a zsidók elárulták őket, azért hogy Izrael létrejöhessen, egy üzleti megállapodás szerint... ha nem hiszed el olvasd el amit alul belinkelek) elég furán hangzik nem? hát persze, mivel nem ezt tanítják a történelem könyvekben. "A történelmet mindig a győztesek írják"
Megéri elolvasni, nagyon érdekes:
A I. VH-ban miért is álltunk volna a rossz oldalon?
Miért is rosszabb oldal a OM Monarchia + Németország, mint az antant?
Hááát... az ortodoxok kicsit furik és nehezen fogadják köreikbe a nem zsidókat.
Persze mint minden, ez is személyfüggő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!