Milyenek a svábok?
Hangosak! :D
Én is sváb családból származom, és kicsi koromban ámulva figyeltem, hogy nagyapám Németországból hazalátogató testvéreivel megérkezett a házba a hangzavar is. A nagyhangú, már-már veszekedésnek tűnő párbeszéd, sőt, egymás szavába vágás sem ritka a sváboknál.
Egyébként spórolósak is,de szerintem fegyelmezett, dolgos és vidám a legtöbbje. Szeretnek mulatni :D
En csak a Baden-württembergi svabokrol tudok irni, sajnos itt vagyok köztük. Hazugok, butak, aljasok, fösvenyek...
Magyarorszagrol azt se tudjak hol van. A volt fönököm peldaul azt hiszi ott meg a patakra jarnak fürdeni.
Ich bin Schwabe und wohne in einem kleinen Dorf in Budapest. Wir sind sicher Spatzen.
Szoval arted.
A magyarországi németek ( svábok ) megítélése
A magyarországi németek (népnyelv: svábok) megítélése a történelem folyamán változó volt, de általában mindig kedvezőbb volt, mint a többi nemzetiségé.
Különösen szorgalmasnak, mértéktartónak, fegyelmezettnek, kötelességtudónak és kitartóbbnak vélték őket a magyarok saját maguknál egy 2007-es felmérés során.
“Pozitív irányban” különböznek a magyaroktól, mintegy a polgári eszményt képezve: a racionális, tudatos, mértéktartó ember ideálját, akik kijelölik a társadalom számára követendő mintát.
Én is sváb vagyok és büszke vagyok rá !!!
forrás:wikipedia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!