Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Élsz vagy túlélsz, avagy...

Élsz vagy túlélsz, avagy mennyi pénzt költesz havonta saját magadra?

Figyelt kérdés
Ebbe nem számítanak bele se a számlák, se a havi ennivaló, a gyerekre fordított összegek és félrerakott pénzek, kizárólag az a pénz, amit te saját magadra(hobbi, ruha, luxuscikkek, utazás) költesz.
2010. ápr. 7. 09:46
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Hát passz, nem számolom, hogy mi marad a kötelező kiadásokon felül, mert nem sok. Mondjuk nekem luxusnak számít, hogy van netem, mert oké, hogy KELL is használnom, de gyakorlatilag ez nekem főleg szórakozás, pl. filmeket letöltök, stb. No meg elég nagy luxus, hogy dohányzom (sürgősen abba kéne hagynom, mert ez tényleg semmire nem jó, csak viszi a pénzt). Új ruhát 1-2 havonta szoktam venni, de nem tízezres kategóriából, csak 1-1 felsőt, vagy ilyesmit, meg mondjuk én szeretek turizni, kimondottan élvezem, amikor úgy jövök haza, hogy van egy szatyor csinos ruhám, amiért nem fizettem 2000 forintnál többet. Szórakozásra szoktam még költeni, havonta egyszer rendszerint elmegyek bulizni (kisgyerek mellett, egyedülálló szülőként időm sem lenne többre, nem csak pénzkérdés). Kb. ennyit tudok magamra költeni. Illetve van még egy dolog, aminek nem tudok ellenállni. A könyvek. Imádok olvasni, sok könyvem van, de ha betévedek egy könyvesboltba, és meglátok egy olyan könyvet, amit nagyon szeretnék elolvasni, akkor azt mindenképpen megveszem.

A többi pénzem elmegy a lakhatásra, élelmiszerre, no meg a kisfiamra. Nagyon szeretnék megtanulni vezetni, és jó lenne, ha lenne autóm, de erre mostanában nem lesz lehetőség. Tervezem, hogy leszokom a cigiről, és akkor talán össze tudok spórolni annyit, hogy lassacskán meglegyen a jogsim, de kocsi akkor sem lesz mostanában, nem tudnám fenntartani.

2010. ápr. 7. 09:55
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

munkanélküli vagyok, tehát nem nagyon engedhetek meg magamnak sokat, havonta párszor legurítok egy egy sört, (nem többet), tankolok a mociba (max 1000/hó, vagy még annyi se), ha a kaját mint írtad nem számolom, ruhák terén max 1 póló, vagy ilyesmi, kéthavont atelómat feltöltöm 3000 ft vel...

hát magamra ha mindent maxon nézek, akk olyan 5000 ft /hó..

de nagyon nehéz megállni, hogy ne menjek bulizni, vagy még többet motorozni, hisz eddig volt meló, mostnincs, így lóvé sincs....:S

19/F

2010. ápr. 7. 10:03
 3/14 anonim ***** válasza:
75%
A szüleim fizetik a számlákat, mert nem tudok elköltözni, labilis a munkám, bármikor azt mondhatják, hogy nem hosszabbítják meg a szerződést. Amit megkeresek, nagy részét félreteszem, hogy kamatozzon, hogy legyen pénzem egyszer elköltözni. Átlagban 5.000Ft-ot költök magamra a szükségesen felül, de ha többet kell, akkor többet. A szüleim nekem adják az étkezési jegyet, mert ők nem tudják elhasználni, így a munkahelyi étkezést meg tudom oldani ebből. Ha el tudnák használni, nem adnának belőle, csak február óta kapnak ilyent. Utazásra nem költök, csak nagyon ritkán, ez kevesebb, mint évente egy alkalom.
2010. ápr. 7. 10:12
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
jelenleg semennyit... :(
2010. ápr. 7. 10:13
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
10:12 vagyok, kimaradt: Ha külön élnék a szüleimtől, ételre se telne a fizetésemből.
2010. ápr. 7. 10:13
 6/14 anonim ***** válasza:
75%

Hát nézzük.

170 eft a bevételem, ehhez általába számolni lehet +10ezret innen-onnan, tehát legyen 180eft (mert az olyan szép kerek).

Nincs hónap, hogy ne lenne tartozásom, azt kiegyenlítem, ez durván 40 eft.

A-hitel: 13, Kocsitörlesztő: 26, Köt.bizt: 12/3 = 4. Szülőknek (náluk lakok) adok: 30-at, benzin: 25. Ezek mondjuk a kötelező dolgok, marad durván 40 eft (plusz 40, amit úgyis kölcsön kérek később), ebből eszek, dohányzok, bulizok, öltözködök, és minden egyéb.

2010. ápr. 7. 10:37
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Kb 20-25e ft-t.Telótöltés, cigi, valami kis ékszer, ruha, buli.
2010. ápr. 7. 11:35
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

a párommal közösen keresünk eg minimálbért, ebből 20 rugó megy cigire(mindketten szívjuk), és kb még 20 szórakozásra (mozi,kirándulás,ilyenek) és kb 10 ruhákra... a maradékból veszünk kaját és fizetjük ki a telefonszámlát,digit,internetet,ilyeneket

viszont szülőknél élünk,így közüzemi díjakat még nem fizetünk, és a havi élelmiszerek felét is megkapjuk csak úgy, szeretetből... szóval azért jut olyan sok pénz a luxuscikkekre, mert még csak félig vagyunk önellátóak...ez hónapokon belül megváltozik, ha elköltözünk, és akkor valószínüleg örülünk majd neki, ha a létfontosságú dolgokra jut pénz

20 éves pár

2010. ápr. 7. 13:19
 9/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2010. ápr. 7. 14:38
 10/14 anonim ***** válasza:

Nettó 180-nal indulok én is a hónapnak kb, no gyerek, no kocsi, egyedülálló.

rezsi: 30

kaja-pia: 50

bérlet: 10 (mondjuk, mert kerek)

utazás (haza, szüleimhez): 10 (2x 1 hónapban vonattal)

telót-netet fizeti a cég

-------------------------------------------------

Tehát marad 80, amit magamra költhetek. Ez minden hónapban más és más, kisebb-nagyobb átfedésekkel:

- ruha

- zenélés, mint hobbi

- utazás, mint hobbi

- félretétel

- bulik, koncert, mozi, étterem (de ez áthajlik az alap kaja-pia részlegbe) stb...

Jó a kérdés, az ember elgondolkodik, hogy hogyan lehetne kicsit jobban gazdálkodni!

2010. ápr. 7. 16:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!