Ilyen esetben is bunkóság nem átadni a helyünket buszon?
A fentiek alapján rászorulsz az ülőhelyre, ezért részedről nem bunkóság nem átadni azt.
Nem a fiatalok kötelessége átadni az ülőhelyet, hanem az olyanoké, akiknek nem probléma az, ha állniuk kell a járművön. Az más kérdés, hogy ebbe a kategóriába leginkább a fiatalok esnek bele.
Én sem adom át a helyemet, ha mondjuk sok, barominehéz csomagot cipelek.
Ha ez a helyzet nálad, akkor szólj valakinek és ha a megcélzott személy nem is, de más tuti átadja a helyet.
Én mozgássérült vagyok - ami elsőre nem nagyon látszódik -, de terhesnek, nagyon aggnak vagy sorstársnak átadom.
Viszont épp nemrég volt egy esetem, amikor egy középidős nő az egyik buszon, aki ahelyett, hogy normálisan szólt volna, hogy ő le szeretne ülni, mindenkit csak hibáztatott, mert senki nem adta át a helyét neki...
Tehát a hozzáállás sokat számít.
Nem bunkóság, sőt kérni kell, hogy hadd üljél le.
Nem lehet, hogy alacsony a vérnyomásod? Ha iszol egy jó pohár vizet, följebb viheti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!