Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mi a véleményetek azokról...

Mi a véleményetek azokról akik a pénztárnál Tötyörésznek?

Figyelt kérdés

Percekig, mert ők még szépen lassan

(a lehető leglassabban) elpakolnak mindent, értem én hogy övék a világ minden ideje, de könyörgöm, mibe telne megfogni azt a 3-4 cuccot ami bőven elfér a kezében, és a szomszéd üres kasszánál elpakolnia, ha már tudja hogy a normál tempó is hipersebesség hozzá képest?

Főleg ha ez "csúcsidőben" van, amikor egyébként is mindenki munka előtt beugrik az aznapi kajáért és rohan tovább.

2015. dec. 8. 08:55
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%
Nem vásárolok ilyen helyen, többek között emiatt.
2015. dec. 8. 09:50
 12/30 anonim ***** válasza:
100%
Előttem egyszer egy mami annyi ideig bogarászott,hogy mire pakolnia kellett,elfelejtette,hogy mit vett... Aztán újabb 10 perc azzal telt el,hogy neki adják vissza a pénzét,mert ő ilyesmit nem is vett,valaki más rakta a kosarába.
2015. dec. 8. 09:55
 13/30 anonim ***** válasza:
89%

# 9

Nyilván irreálisan sok időt, azért van az a normál tempó amennyi idő alatt el tud pakolni az ember 2 zsömlét meg egy kakaót meg bedobni egy pénztárcát a táskába, ez a tapasztalataim alapján épp annyi mint kinyomtatni egy blokkot, de amikor még a blokk után kezd el pakolni az illető és azt is maximális lassúsággal az már felháborító, és itt nem azokról van szó akik idősek és valóban koruknál fogva lassúak, olyan sorba be sem állok, vagy ha mégis akkor elnézem nekik!

pl én 15+ terméket simán elpakolok amíg lehúzzák a termékeket és fizetést követően a blokkot kiadják, szimplán azért mert a táska már pakolásra kész amikor a sorban állok, a kártya a kezemben és fizetésre kész, ha sok cuccom akkor olyan sorba állok ahol van időm kipakolni és nem azt kell várnia másoknak, a pénztáros lehúzza a terméket, én már el is raktam, mire megvan minden PayPass érint, blokk vár közben táskát már fogom, blokk megkap és léptem is, ha pedig nagyon rendezkedni kell, akkor sem tart tovább a pulton maradtakat elrakni mint a blokk nyomtatása, rám aztán ne várjon senki,

de szerencsére a legtöbb ember siet vagy sietne, nem tartja fel a másikat, csak ahogy fent is írták, vannak energiavámpírok akiknek ettől lesz szebb a napja hogy másokkal szívóznak

2015. dec. 8. 09:56
 14/30 anonim ***** válasza:
59%

Vannak olyan emberek akik rosszul látnak, nem mozognak már úgy mint fiatalkorukban, vagy egyszerűen csak szerencsétlenek.

Az ilyeneknek sokszor nehézség gyorsan elpakolni a kasszáknál, így feltartják a mögöttük várakozókat. Azonban az utálat és a beszólás helyett ilyenkor én segíteni szoktam nekik. Nagyon hálásak érte.

Egy társadalom minőségét jól leírja, hogyan bánik az elesettekkel.

De ellenpéldát is tudok:

Ők a beszélgetők. Egyedül élnek, kevés az emberi kapcsolatuk agy a boltba járnak beszélgetni az eladókkal. Ez addig nem is baj, amíg nem akadályozzák a munkában őket, de volt már, hogy rá kellett szólni egy ilyen nénire, hogy nézze csak meg, mennyien várunk a sorunkra.

2015. dec. 8. 10:23
 15/30 anonim ***** válasza:
52%

Az itt méltatlankodók válaszukkal bizonyították, hogy nem ismerik Einstein relativitáselméletét. Fix pont nem létezik. Az idő a te szempontodból telik lassan, az övéből nem. Te számon kéred, hogy más a te szempontod szerint viselkedjék. Ő legalább ezt nem teszi.

De ne bánkód, a világ rendje a változás és az állandóság egyensúlya. Te is fogsz változni. És állandóan lesznek új fiatalok. Azok ugyanezt fogják mondani. Talán annyi apró különbség lesz (mert fejlődik is a világ), hogy ők majd téged egyszerűen likvidálnak. Ők problémamagoldásnak fogják nevezni.

Na jó vásárlást.

2015. dec. 8. 10:24
 16/30 A kérdező kommentje:

Gyakorlatilag a #5 válasz adja vissza legjobban a problémás eseteket, többen is megjegyeztük hogy itt a probléma nem azokkal van akik szimplán korukból vagy egészségügyi problémáik miatt nem tudnak sietni, hanem azokkal akik csak szimplán mert nem is akarnak,

pl #5 példája a 30-as csávóról elég jellemző,

persze nemtől és kortól függetlenül

Szóval félreértettétek, szerintem egyértelmű hogy a kérdés is azért lett feltéve mert olyan miatt állt a sor, akinek egyébként minden adottsága meg volt hogy haladhasson mindenki, csak szándékában sem állt, tipikusan azok az emberek akik azt hiszik, ha ők ráérnek akkor mindenki érjen rá hasonlóképp, és az is igaz

többek között rám is, amit #13 irt, hogy azért lehet azt normál tempóban is csinálni hogy mindenki jól járjon de én se szakadjak meg a nagy pakolászásba,

annyi a titka hogy nem akkor kell előkészülni és összeszedni minden gondolatot a dolgokkal kapcsolatban, meg előkaparni a táskát, kp-t/kártyát amikor a pénztáros mindent lecsippantott és hegyekben áll a vásárolt cucc, csak mert te épp álmodoztál amíg a pénztároson átfutottak a termékek (kinek nem inge nem veszi magára)...

Én special pl. ha KP-val fizetek, vásárlás közben nagyjából összeadom mennyi az annyi, félreállok, megszámolom és úgy állok be a sorba hogy már elő van készítve a pénz, mert nekem is meg másoknak is kellemetlen ha még akkor kell kiturkálnom az aprót

2015. dec. 8. 10:43
 17/30 anonim ***** válasza:
80%

#15, Einstein relativitáselmélet sokan ismerik, ugyanakkor sokan azt felejtik el ezzel kapcsolatban hogy a társadalomban nem a relativitáselmélet alapján mérjük az időt hanem az ÓRA alapján, és a másodpercek, percek többé-kevésbé (mert ugyebár atomórája egyikünknek sincs) mindenkinek egyformán kattognak,

de ha nem hiszed, majd ha legközelebb késem suliból, melóból,

vagy épp most szombaton elfelejtesz bemenni (ha kell), magyarázd meg a felettesednek hogy a relativitáselmélet szerint te időben vagy,

aztán meglátod mi a különbség a fizikai elmélet és a társadalmi működés között... :D

a kettő (sajnos) nem mindig találkozik a fizikai törvényeknek megfelelően :D

2015. dec. 8. 10:53
 18/30 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként a legnagyobb bunkóság nem is ez, hanem amikor két sorba állnak mert ketten vannak, és az utolsó pillanatban döntik el, melyik lesz a jobb nekik.

Ilyenkor könnyen egy csurig tömött bevásárló kosarat találhatsz magad előtt.

na, az ilyeneknek be szoktam szólni én is. :-)

2015. dec. 8. 11:25
 19/30 anonim ***** válasza:
100%

Itt most mindenki jól kibosszankodta magát - de szerintem nem ez a megoldás.

A régi pénztárszalagok olyanok voltak, hogy egyszerre csak 2 vásárló tudta rájuk kipakolni a holmiját, de a végén a szalag kettévált, ezért mindkettőnek volt egy kis ideje elpakolni (amíg a kettővel mögötte álló vásárló is megérkezett).

Nem tudom, miért állították be az új szalagokat. Lehet, hogy azért, mert ezekre gyorsabban lehet kipakolni - de utána a végén villámsebességgel kellene elpakolni, különben leesik az áru a földre. A régi szalagon korlát volt a végén, és árutartó rekesz - nem esett ki semmi, és még hely is volt pakolni.

Az új szalag embertelen, gépeknek való.

Persze a pénztárosok is emberek, és nem szórják le a szalag végén a földre, amit megvásároltál - emiatt aztán ezek a szalagok végül sokkal lassabban mennek, mint a régiek.

Gratulálok azoknak, akik ezt bevezették!

Nem lehetne visszaállítani a régit?

2015. dec. 8. 12:09
 20/30 anonim ***** válasza:
55%

# 19

nem tudom te hol találkozol ilyen szalagokkal, de én sem az auchanban sem a spárban (mert ezekbe járok) nem látok ilyet, ott ha lehúzta a terméket akkor olyan helyre megy ahol kényelmesen elfér a táska is és a termék is leesés nélkül, és lehet pakolni, a többi boltot nem tudom hogy van, de én mint átlagember ha el tudok pakolni akkor más is (időseknek elnézzük a sebességét mint erről fent is volt szó)

2015. dec. 8. 12:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!