A "Következő vásárló" táblácskát üzletekben, pénztárnál kinek kell kitennie?
Aki már felpakolt a szalagra és maga mögé, vagy aki most kezd pakolni, így maga elé?
Egyszer egy boltos azt mondta, hogy mindenki maga mögé. Egy másik meg máskor kioktatott, hogy nem, mert mindenki maga elé. Nincs tétje, de elvi kérdés a következetesség.
Ezek amolyan "íratlan szabályai" lehetnének modern életünknek.
Én is egyetértek az előttem szólóval. Amikor befejeztem a pakolást a szalagra, kiteszem a táblát, hogy jöhet a következő.
Arról nem is beszélve, hogy a táblán az szerepel, hogy "KÖVETKEZŐ VÁSÁRLÓ", nem pedig az, hogy "ELŐZŐ VÁSÁRLÓ", így egyértelmű, hogy az teszi ki, aki befejezte a szalagrapakolást, jelezvén, hogy jön a következő :)
Persze a való élet mást diktál :) Akihez közelebb van, ki "nem annyira lusta, stb." az teszi ki :)
Látom a vélemények egyöntetűek! :) Csakis az elöttemszóló fergeteges véleménye miatt írom le én is a sajátom, hogy dícsérhessem egy szóval elötte. ;)
Szóval, a saját áru után illik az embernek tennie, s ha ezt valaki elfelejtené, teljes nyugalommal felhívhatod rá a figyelmét, de teszel az undok! Én mindenhova pakolok ilyen táblácskát, nem esik nehezemre, de ha észreveszi az elöttemlévő egy nagyon széles mosollyalk jelzem neki, hogy nem az én dolgom lenne, van saját feladatom bőven!
Egyébiránt a véleményem pedig, hogy iratlan szabályról beszélni, mikor az írott is csak döcögve megy, csak néhányunk utópiája marad még jó ideig.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!