Ha egy üzletben, a pénztárnál azt mondom, hogy egy "táska is lesz", az így megfogalmazva bunkóság, vagy nem?
te biztos érted a kérdésedet......
de mi nem,
"Táska is lesz" - ha te magadat szolgálod ki, csak még éppen nem raktad a bevásárló kosárba a táskát.
Ha nem magadat szolgálod ki, akkor KÉRNI illik. Pl.: "Kérek/kérnék még egy táskát is"
Mindkét formulát szoktam használni igazából, de a "táska is lesz" nekem könnyebben kiejthető (külföldi vagyok).
Csak azért tettem fel a kérdést, mert ma eléggé beszólt erre egy pénztáros (aki egyébként nem köszönt, pedig szerintem a pénztárosnak kéne előre, de az én köszönésemet se fogadta).
Nem bunkóság, főleg, ha a hangsúly kedves, mosolyogsz is hozzá, stb. A pénztáros pedig legfeljebb udvariasan visszakérdezhet mintha nem értené, vagy esetleg valóban nem érti.."Kér egy táskát is?"
Gyakran tőlük hangzik el a "lesz még valami? kérdés, és ez sem udvariatlan.
Egy modortalan pénztárost fogtál ki. Pech.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!