Ha egy üzletben, a pénztárnál azt mondom, hogy egy "táska is lesz", az így megfogalmazva bunkóság, vagy nem?
Erről az jut eszembe, hogy az egyik helyre, ahova szoktunk járni ki van írva: egy lesz 20 ft :D:D
A csapos bácsi nem szereti, ha azt mondják neki, hogy lesz, kérni kell.
A nagyot, kicsit is hívják szatyornak is és táskának is, bár a táska alapján én is valami nagyobb, erősebb darabra asszociálok.
Kérdésere pedig a válasz szerintem a helyzettől függ. Ha kedves hangsúllyal, mosolyogva mondod, akkor nem bunkóság, de vannak ennél udvarisasabb formák is. Talán úgy is mondhatnád, ha azt könnyebb kimondanod, hogy "egy táskát is legyen szíves", az szerintem udvarias. Vagy pontosan melyik szóval van problémád? Ha kifogsz egy undok pénztárost, akkor mindegy, mit mondasz, bármibe beleköthet.
táska mármint szatyor? ki hívja táskának a szatyrot :D
de egyébként szerintem nem bunkóság, ha valaki nem olyan hangsúllyal mondja, esetleg még mosolyog is hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!