Egyetértek a kérdezővel és a 22:02-essel is. Az emberek végre felfognák, hogy a szólásszabadság nem azt jelenti, hogy bárki bárkit büntetlenül sértegethet, és kétszer is meggondolnák, hogy miket beszélnek.
2010. márc. 15. 06:54
12/19 anonim válasza:
Régen is az volt, most is az lenne... az erősebb elérné amit akar, a gyengébb, még ha igaza is van, fűbe harapna.
2010. márc. 15. 10:48
13/19 anonim válasza:
Mennyi halott lenne a mai világban, ha létezne párbaj! Annyi kis balhé van, abból mind párbaj lenne és halomra ölnék egymást az emberek!
Én nem szeretem annyira az embereket, de talán az élet szent, így nem kéne elvenni senki életét, inkább oldják meg normális emberek módjára.
Mivel nő vagyok, így valószínű, hogy nem párbajozhatnék, de páromat se engedném, csak mert egy IQ nuku beszól nekem valami sértőt pl.
2010. márc. 15. 10:58
14/19 A kérdező kommentje:
Nem akarok vitatkozni, de a párbajok a legritkább esetben voltak halálos kimenetelűek. Kifejezetten udvariatlan dolog volt megölni az ellenfelet. A kardpárbajok csak első vérig szóltak.
2010. márc. 15. 12:15
15/19 anonim válasza:
És csak a nemeseknek volt szabad művelni. Most képzeld el, mi alapján határoznád meg? Mert mondjuk ha minden cigó fegyverhez jutna annak mi lenne a vége? Vagy szerinted őket érdekelné, hogy udvariatlanok?
2010. márc. 16. 08:23
16/19 anonim válasza:
Kardokkal el tudnám képzelni... :)
2010. márc. 16. 13:37
17/19 anonim válasza:
Még mindig működik.
//Már ahol
2010. márc. 16. 15:22
18/19 Phoney válasza:
Egyre elbarmultabb intézmény lett, egyre nevetségesebb esetekkel, el kellett tüntetni. Totális mánia lett egyfolytában párbajozni, és ha "férfi akartál lenni", minden szánalmas besértődés miatt megjelentél, hogy a másik baromállat, akire szerinte csúnyán néztél az utcán (igen, kb ide jutott), "helyre tegye a becsületét". Az első vérbe pedig nem volt olyan nehéz belehalni - nyak, hónalj, csukló...ütőerek.
Olyan volt ez, mint az Abszint. Nem egy veszélyes dolog, de napi 3 azért sok, így be kellett tiltani:)
2010. márc. 25. 02:39
19/19 anonim válasza:
Nem nagyon vannak úriemberek, és kopik a becsület is. Meg már akkoriban is törvény tiltotta. Ettől még sokan megérdemelnének némi leckét.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!