Betiltották,és értelmetlen is volt.Sokszor az halt meg,aki nem volt bűnös.
2010. márc. 14. 21:40
4/19 Dymo válasza:
azért,mert a fegyverek kezdtek pontosabbak lenni,tuti halálozási arány :D kardozni meg nem tanultak meg,nem volt rá szükség
2010. márc. 14. 21:43
5/19 A kérdező kommentje:
Úgy hallottam, azért tiltották be, mert túl sok volt a "politikai" párbaj. Így próbálták egymást eltenni az útból. Viszont én még a mai napig el tudok képzelni olyan estet, amikor a párbaj igenis fontos lenne. Természetesen szigorú szabályozással.
2010. márc. 14. 21:52
6/19 anonim válasza:
bizonyos fegyvernemekkel simán mehetne.
bár sokan primitív vitarendezési módnak tartják, hiszen ha valamilyen kérdésben összeveszel vkivel, akkor nem biztos, h nyers erővel kéne eldönteni, h kinek van igaza.
bár bizonyos esetekben van értelme. mondjuk valaki mélységesen megsért vagy megaláz, akkor azt móresre kell tanítani, ha már képtelen bocsánatot kérni...
2010. márc. 14. 22:02
7/19 Fingkirály válasza:
Szerintem is simán megoldható lenne, konkrét párbajhelyszínekkel, mondjuk egy sima edzőterem, egy ring, kapnak a felek fejvédőt, szuszpenzort, kesztyűt aztán üthetik egymást mondjuk standard három menetben, utána eredményhirdetés, további vitának helye nincs :)
A baj mindössze az lenne, hogy idővel elüzletiesedne az egész, megjelenne a sok barom bámészkodó, és már az első ilyennél fogadásokat kötnének, és igen hamar pont akkora pénz körül forgó, előre lezsírozott cirkusz lenne az egész, mint a mai profi boksz.
2010. márc. 14. 22:04
8/19 anonim válasza:
Mert annak van igaza, aki erősebb. Most képzeld el, rád száll egy jó párbajozó, rövid távon övé a nőd, házad, munkád és mindened.
2010. márc. 14. 22:11
9/19 A kérdező kommentje:
Ezért kellene a szabályozás. Becsületbeli ügyekhez kellene párbajt bevezetni. Vagy más becsületéért is ki lehetne állni. Sértésre lehet kihívás a válasz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!