Miért tartják egyesek a tetoválást a primitívség jelképének?
Mondjuk mert a primitívség jelképe?
Azon lehet vitatkozni, hogy némelyik ábra művészi-e vagy sem, de hogy levakarhatatlanul a bőrödre rögzítteted, ráadásul még fizetsz érte, az valóban a primitívség csúcsteljesítménye.
Ha valaki csak választ egy figurát a katalógusból, mert menő, és rávarratja magára, az tényleg primitív.
Ha van jelentése, és ízléses, akkor nincs vele baj, bár én nekem nem tetszik. A természetesség híve vagyok.
Regebb a bortonokben raboskodo eliteltek tetovaltak egymast, osszetett jelentesuk es jelentoseguk volt, amibe most nem megyek bele. Ezert egyes emberek kepzeteben osszefonodik a tetovalas es a bortonviseltseg. Persze ez ma mar nem jellemzo, de maradibb, bigottabb emberekben meg el ez a kepzet.
Egy masik dolog, hogy a Biblia valahol tiltja a tetovalast, ezert egyes - hasonlokeppen maradi, bigott - emberek elitelik.
Hát, azért az idézett olvasói levél elég sokat elmond az írójáról. Inkább vagyok egy társaságban egy tetovált emberrel, mint egy ilyen kulturálatlan, mocskosszájú, primitív patkánnyal.
Az én véleményem pedig az, hogy nem attól lesz valaki primitív, hogy tetováltat vagy sem. Ez egyszerűen egy ízlésbeli kérdés. Egyébként ismerek olyan orvos professzort, aki magára tetováltatta a két lánya születési dátumát. Emellett napi szinten gyógyít embereket, nagyszerű szakember, olvasott,tájékozott, emberileg kifogástalan, sohasem nyilatkozna meg semmilyen körülmények között úgy, ahogyan a levél írója. A legkevésbé sem nevezheti senki primitívnek csak azért, mert egy számára fontos jelentéssel bíró dolgot rávarratott a bőrére ráadásul olyan helyre, ahol nem látja senki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!