Véleményetek szerint ez a főnök részéről eléggé nagy primitívség?
Születésnap alkalmából az egyik kolléganő születésnapjára tett néhány szelet tortát kis üzenettel. Ez sem korábban, sem mostanság eddig nem volt "divat". A születésnap egyébként is véleményem szerint családi, azaz magánügy, nem munkahelyi ünnepség.
A főnök nemrég lett kinevezve főnöknek.
A szóban forgó kolléganő afféle "benyalizós" típus, de akár az, akár nem, ez a születésnapi tortaszelet az asztalra diszkriminatív jellegű. Pláne majd elválik, hogy a többi kolléganő/kolléga vajon kap-e a szülinapja alkalmából szintén pár szelet tortát az íróasztalára.....?
A szóban forgó kolléganő 8 általánossal rendelkezik, nincs valami nagy beosztásban, érdekesnek tartom, hogy egy nyelveket beszélő, diplomás, vezetőnek kinevezett személy ennyire odáig meg vissza van érte... Ennek megfelelő a tudásszintje is....: 8 általánosnál többet nem tud produkálni.
Ebben nincsen semmi primitívség, sok munkahelyen szokás, hogy felköszöntik egymást születésnapjuk alkalmából, máshol meg nem. Az, hogy nálatok még nem volt szokás, nem jelent semmit, hiszen te írod, hogy a főnök nemrég lett kinevezve, miért ne vezethetne be új szokásokat?
Másrészt ami primitívség, hogy ebben a kérdésben fikázod a kolléganődet, meg méregeted a főnököd ajándékozását.
Szerintem nincs ebben semmi rossz, persze ha mindenkit egyenlő bánásmódban részesítenek. És sok helyen meg szokták ünnepelni a szülinapokat a munkahelyen is, szerintem ez kedves dolog.
Légy te is benyalizós, ha ennyire nem tetszik, ha meg nem akarsz az lenni, akkor fogadd el, hogy a nyalizósoknak több privilégium jár. :)
Nyalizni a szánalmas, tudatlanok szoktak. Én a tudást, a tehetséget tartom fontosnak, semmi mást.
Mindenkinek jár tortaszelet az asztalára születésnapjára, de szinte biztos vagyok benne, hogy ez nem így lesz, ennyi esze nincs a főnöknek.
Inkább te vagy a primitív, amiért lenézel másokat a végzettségük alapján.
Tudom édesanyámnak is csak 8 általánosa van. Abban az időben 14 évesen már dolgoznia kellett, hogy megéljenek, nem volt lehetősége tanulni. Mégis egy csupa szív asszony, aki minden megtesz a családjáért.
Egy barátnőmnek is csak 8 általánosa van. Egyszerűen nem kapta meg azokat a talentumokat, ami a továbbtanuláshoz kell. Mégis, képes az izomsorvadásos öccsét ápolni minden zokszó nélkül. A szülei elhagyták őket a beteg fiuk miatt., és mégis képes volt gyerekfejjel jó körülményeket biztosítani a tesójának.
Ha neked csak a tudás, és a tehetség számít, akkor nagyon szegény ember vagy.
Nem is érdemled meg a tortát.
Fröcsköl belőled az irigység. Férfi a főnök? Mert akkor igen elképzelhető, hogy a te "buta" munkatársnőd fiatalabb és/vagy szebb nálad. Vagy csak jólelkűbb.
Ebből a pár szóból te egy tipikus pletykázós, beképzelt, ba.szatlan, középkorú nőnek tűnsz.
Ja, és nem jár mindenkinek a tortaszelet. Annak ad, akinek akar. Én se adok minden beosztottamnak, csak annak, akivel olyan a viszonyunk. Fogadjunk, hogy el is vagy hízva! :)
Engem amikor felvettek, még a tudásom alapján tették :-D
És erre büszke vagyok.
Jelenleg a szóban forgó kolléganő 8 általánossal éppen most hibázott már többszöri alkalommal.
Én csak mosolygok rajta, mert itt bukik ki, hogy a tudás, a tehetség a döntő, nem a nyali.
Hamarosan rájön az új főnök, hogy kifélét is favorizál a tortájával.
:-D
Amúgy meg aki pocskondiázik, olyan lehet, szánalmas, ostoba, buta.
Ezért tart ott az ország, ahol tart, mert ostobák, protekciósok, nyalizók vannak a főnöki székekben.
Szánalmasak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!