Véleményetek szerint ez a főnök részéről eléggé nagy primitívség?
Születésnap alkalmából az egyik kolléganő születésnapjára tett néhány szelet tortát kis üzenettel. Ez sem korábban, sem mostanság eddig nem volt "divat". A születésnap egyébként is véleményem szerint családi, azaz magánügy, nem munkahelyi ünnepség.
A főnök nemrég lett kinevezve főnöknek.
A szóban forgó kolléganő afféle "benyalizós" típus, de akár az, akár nem, ez a születésnapi tortaszelet az asztalra diszkriminatív jellegű. Pláne majd elválik, hogy a többi kolléganő/kolléga vajon kap-e a szülinapja alkalmából szintén pár szelet tortát az íróasztalára.....?
A szóban forgó kolléganő 8 általánossal rendelkezik, nincs valami nagy beosztásban, érdekesnek tartom, hogy egy nyelveket beszélő, diplomás, vezetőnek kinevezett személy ennyire odáig meg vissza van érte... Ennek megfelelő a tudásszintje is....: 8 általánosnál többet nem tud produkálni.
"Mindenkinek jár tortaszelet az asztalára születésnapjára, de szinte biztos vagyok benne, hogy ez nem így lesz, ennyi esze nincs a főnöknek."
Szóval megelőlegezed neki mindezt? Nem vagy te kicsit rosszindulatú?
Ráadásul okos sem lehetsz igazán az alapján, amit írsz.
Hiszen ha lenne egy kis eszed, nem tettél volna fel ilyen kérdést, vagy nem így. Ugyanis látatlanban mi válaszolók nyilván nem tudjuk, hogy te hogyan végzed a munkád, meg azt sem, hogy a kolléganőd hogyan, sőt a főnöködet sem ismerjük. Így csak azt látjuk, hogy te lehordod a kolléganőt, a 8 általánosára hivatkozol (a végzettség nem minden), dicsekszel a nagy tudásoddal, valamint egy szelet torta miatt ekkora cirkuszt csinálsz (itt), ráadásul még feltételezed a főnöködről a jövőbeli rosszat, azt hogy nektek bezzeg nem fog tortát adni (nyuszika és a létra esete). Ez alapján nyilván borítékolható, hogy senki sem ad igazat neked, még akkor sem, ha esetleg igazad van, mert a kolléganőd valóban sunyi módon nyal, ugyanis az általunk megismerhető tények csak téged minősítenek.
Ez az ország mindig is ilyen volt, az eszed a becsületed, a szakmai hozzáértésed mit sem ér, ha nem nyalsz be tövig, ha nem vagy túl okos, ráadásul protekciós vagy és elhiheted a főnököddel hogy te butább vagy mint ő, akkor Te leszel a SZTÁR!Ez nem új keletű dolog s szomorú hogy ebben az országban ez megtehető. Én egyetértek veled mert tapasztaltam a közszférában hasonlókat, bár ott nem a tortán bukott ki a dolog hanem az előléptetéseken olyan személyekkel akik azt hitték az egérre hogy a macska kergeti és most nagyon sarkalatosan fogalmaztam:) csak azért mert behozott minden hétfőn egy tepsi sütit/ bár az finom volt:P/ de ezenkivűl sok tehetsége nem volt máshoz.
Én azt mondom tedd a dolgod végezd a munkád, ne törődj a dologgal mert magadnak ártasz vele :) vagy állj fel s lépj ki, ha így jobban tetszik. A másik honnan tudod hogy te nem fogsz kapni tortát majd?
Én azt mondom ez legyen a legnagyobb probléma egy munkahelyen.Írásod alapján még fiatal lehetsz/ bár nem biztos/ ugyanis ez egy általános szitu egy átlagos magyar munkahelyen.Ne a kollégáiddal foglalkozz hanem magaddal.minden jót.
Az a te nagy bajod bogaram, hogy nem a te szülinapodon történt ez.
Remélem téged kihagy a sorból, hogy legyen min háborognod. Egy ostoba, egyszerű kis nő vagy, aki minden más nőben konkurenciát lát, és képes lennél bármire a főnökkel, hogy eljátszhasd a nagyasszony az iroda többi haszontalan nője előtt.
És most épp nem te vagy a férfi figyelmének központjában, hanem egy nyilván jobban kinéző csinos kolléganő.
Na hess szépen edzeni és jól kinézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!