Egy gyerek mikor veszi észre, hogy valamelyik szülőjével nem stimmel valami?
Gondolok itt pl. pszichés problémákra, vagy amikor az egyik szülő eltiltja a gyerekeket a nagyszülőktől. Vagy hogy az egyik szülő teljesen elnyomja a másikat, aki mindent lenyel, nehogy elvegyék tőle a gyerekeket. A gyerekek rájönnek arra, hogy manipulálták őket? Hogy valójában nem ők a fontosak, hanem a karrier, és látszatcsaládban élnek?
Gondolom a kisgyerekek érzik ezt, de ez inkább a viselkedésükben ütközik ki. Az érdekelne, hogy mikor tudatosul ez bennük? Tudnátok írni tapasztalatokat?
Köszönöm a válaszokat!
van egy mondás, hogy
akkor vagy gyerek, amikor azt hiszed a szüleid tökéletesek.
Akkor vagy kamasz, amikor rájössz, hogy nem tökéletesek
Ás akkor vagy felnőtt, amikor megtudsz bocsájtani.
Nem biztosan, h pontosan értem, mire gondolsz. Én viszonylag hamar rájöttem arra, h látszatcsalád a miénk és h a szüleim kifelé élnek.
Régen még magamban kerestem a hibát, ha apám adott egy taslit és mert mindig lehülyézett. De már 10-12 évesen gondoltam, h ez nem normális, aztán 16-17 évesen már teljesen biztos voltam benne, h nagyrészt az ő hibája, láttam, h más emberhez sincs türelme és ha a munkájáról van szó, akkor is hamar mérges lesz. Tehát apám pl. elég hamar "álváltozott" követendő példából olyan emberré, amilyenné nem akarok válni.
Szerintem a gyerekkorban elkövetett apróbb szülői "vétkek" és nagyban meghatározzák a gyerek későbbi kapcsolatát a szüleivel.
amikor világra jön, onnan kezdve érzni, tudat alatt. Amikor elkezd beszélni, kiöljük belőle a saját érzéseit. A szülő mondja meg a gyereknek mit "szabad" mondani, és mit "nem szabad". Ezzel mégjobban elnyomjuk őket. ha felnőtt korában tudatosan él, után megint rájön, milyen is volt a családja.
Elő jöhetnek olyan pszichés problémák mint a dadogás, vagy különböző melléktevékenységek, ezek mind-mind kisgyermekorból maradnak fent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!