Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mit tennétek? Valamelyik...

Ti mit tennétek? Valamelyik gyermekünk rájár a kotonra!

Figyelt kérdés
Kamasz gyerekeink vannak, a fiunk 15, a lányunk viszont még csak 13 éves! Egyszer-kétszer már gyanús volt, hogy kevesebb a fiókban az óvszer, mint amennyit hagytunk, így legutóbb megszámoltam, és valóban, egy hét alatt kettő is eltűnt, amit nem mi használtunk el. Kapcsolata tudtommal egyiknek sincs, és lehet, hogy régimódi vagyok, de egy 13 évesnek még ne is legyen. Tudom, beszéljünk velük, de hogyan. Egyszerre, külön? Négyesben, kettesben? És mi a teendő, ha a lányunk használja el? Előre is köszönöm a válaszokat!

2013. szept. 26. 14:45
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
93%

Arra nem is gondoltál, hogy a párod visz belőle magával, mielőtt útra kel?

Amúgy ha a gyerekekre gyanakszol, talán tőlük kellene megkérdezni.Szülő-gyerek között kellene legyen ilyen bizalmas kapcsolat!

2013. szept. 26. 14:49
 2/38 anonim ***** válasza:
93%
reménykedj, hogy a fiú az :) Szerintem egy 15 éves fiúnál már benne van a pakliban, de az is lehet, hogy még sosem volt senkivel, csak szeretne, ezért nála van. Beszélgessetek egyet a témáról, hátha elmondja, mi a helyzet.
2013. szept. 26. 14:51
 3/38 anonim ***** válasza:
97%

Persze, nem túl jó, hogy ilyen korán kezdi(k),

de legalább örülj annak, hogy van esze és legalább védekezik!

Külön és kettesben. Ne ledorongolóan. Ne kérd számon, inkább csak beszélgessetek kapcsolatokról stb... Csak finoman, különben fix., hogy nem avat be.

Még az is kiderülhet, hogy pl.: a fiad hordja el otthonról, hogy "menőzzön". Lufit fújnak belőle vagy hasonló.

4/38 anonim ***** válasza:
95%
szerintem csak kettesben ne egyszerre a két gyerekkel. ha a 13 éves használja ne szidd le mert akkor csak tovább fogja titkolni és lehet utána még gumit se fog elvenni tőletek. és ott lesz egy gyerek. tudom még nagyon gyerek de ha már megtörtént nem tudtok vele mit csinálni. kérd meg hogy mutassa be a fiút és beszélgessetek el erről 3-an.
 5/38 anonim ***** válasza:
100%

Fel vannak már világosítva? Ha nem, kezdjétek ezzel.

Aztán csak egyszerűen kérdezzetek rá.

6/38 A kérdező kommentje:

Hármas, bár igazad lenne, de a lufifújáshoz idős már, nem?

A párom gyanún felül áll, ugyanis ő vette észre az eltűnéseket, de ha nem így volna, is maximálisan megbíznék benne.

2013. szept. 26. 14:52
 7/38 A kérdező kommentje:
(De még ha megcsalna is, lenne annyi esze, hogy vegyen másik dobozzal, és úgy csinálja.)
2013. szept. 26. 14:53
 8/38 anonim ***** válasza:
86%

Nekem egyik szemem sírna, másik nevetne.

Egyik azért sírna, mert ehhez még nem elég nagy egyikőjük sem. Még nagyon nem nagy.

Másik szempontból örülnék, hogy legalább felelősségtudatuk van.

Melyikőtöknek szoktak jobban megnyílni? Kinek nyílik meg jobban a lány vagy a fiú az beszéljen a fejével. Nem biztos, hogy tudják, hogy mire való, nem elképzelhetetlen, hogy játszanak vagy egyikük játszik vele. Jobb velük megbeszélni, remélem feleslegesen aggódsz és tényleg csak pl.: vízibombának használják, mint nálunk a suliban. Oda is hoztak be gumit és azt dobálták tele vízzel, meg fújták lufinak, amit el tudsz képzelni. Beszélgessetek velük. Ne gondolj rögtön a legrosszabbra! :)

Ui.: Azért ne dugd el a gumikat máshova, biztosabb ha kell akkor ott legyen.

2013. szept. 26. 14:54
 9/38 A kérdező kommentje:
Persze, fel vannak világosítva, de a fene gondolta, hogy már gyakorlatban alkalmazzák... illetve remélhetőleg csak egyikük.
2013. szept. 26. 14:54
 10/38 A kérdező kommentje:
Nyolcas, ez jó tanács, köszönöm!
2013. szept. 26. 14:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!