Ti mit tennétek? Valamelyik gyermekünk rájár a kotonra!
Nem feltételezek semmi rosszat rólatok, de azért meg kell kérdeznem: nem tartjátok őket ilyen téren túl rövid pórázon? Ha folyton azt hallja a gyerek, hogfy ő még kicsi a szerelemhez stb., de nincs neki rendesen megmondva, hogy miért, és pluszban még nincs túl sok zsebpénze, akkor nem fog odamenni, és azt mondani, anyu-apu, szerelmes vagyok X.-be, és szeretném vele kipróbálni.
Egyébként 13 évesen sztem nem gáz, ha kapcsolata van vkinek, az a gáz, ha annyira felelőtlen, hogy már szexel. De legalább kotonnal csinálja. 15 éves srácnál annyira azért nem ciki.
Én 4esben tartanék kupaktanácsot, mert jobb, ha együtt van a család, és biztosítjátok feléjük, hogy veletek mindent meg lehet beszélni. Ha ez nem vezet eredményre, akkor utána lehet kettesben megbeszélni a dolgokat, a hozzá közelebb álló szülő beszéljen mindkét gyerekkel. Ha ez sem vezet semmire, rakjatok robbanó festékpatront a fiókba :D.
Amúgy meg tényleg lehet, hogy vmelyik gyerek idiótáskodásra használja az óvszert, vizes lufibombára, vagy a haverjai előtt menőzni vele...
Ja meg a férj nem igen lehet, mert csak nem olyan hülye valaki, hogy a közös kotont viszi a titkos légyottra. Előbb utóbb az asszonynak is feltűnne, hogy elfogyott, oszt semmi sem vót.
A lány sztem kizárt. A kissrác sem kapcsolatba viszi, abból is látszik, hogy ilyen amatőr, hogy a szülőktől csór. Ha titkolni akarná, akkor megint csak nem így csinálná. Biztos csak kíváncsiság.
Egyenként beszélgessetek velük, de szerintem is a srác lesz a hunyó. :-)
Ha nem nagyon szokott eljárkálni, meg nem is a lányok kedvence típus, akkor szerintem is csak önkielégítéshez használja.
"Én 4esben tartanék kupaktanácsot, mert jobb, ha együtt van a család, és biztosítjátok feléjük, hogy veletek mindent meg lehet beszélni. "
Kupaktanács? Ezt komolyan gondold? Leültetnél egy kamaszfiút és egy lányt egymás mellé és beszámoltatnád őket a nemi életükről?
Ez gusztustalanul perverz, az ilyen okostojás szülő az evolúció mellékterméke.
Majd a kishúg lekotontolvajozza a bátyát, vagy fordítva kötekednek egymással annak ki lesz az oka?
Nekem még nincs gyerekem, de mivel én is gyakorlott gumitolvaj vagyok, én is azt mondom, hogy egyesével beszéljetek velük. És nem kell mindjárt azzal kezdeni, hogy "ki lopja el anyáék készleteit". Hanem tudja-e mire való, stb. Én is a kamasz fiúval kezdeném, nyilván tudja, hogy mire való, de már erről is elég ciki szerintem beszélnie, de ha már beszéltetek róla, akkor talán nem annyira gáz. Utána pedig mondd el neki, hogy észrevettétek, hogy néhány hiányzik, tehát érdeklődve hallgatod, hogy hova tűntek.
Mivel a gyerek tudja, hogy ez drága mulatság, nem hinném, hogy azonnal bevallja, hogy lenyúlta. De meg lehet kérdezni, hogy van-e barátnője, vagy csak bohóckodtak vele, esetleg felpróbálta, stb.
De nálunk pl. anyámék azt csinálták, hogy mivel bátyám volt az idősebb, szó nélkül adtak neki, amikor anya új csomagot vett. Ettől kezdve már nem kellett lopkodnunk, és szórakozhattunk vele. (A betétek eltűnése miatt először le lettem cseszve, aztán anyám elmondta, hogy tulajdonképpen mire is való, és elég rosszul érinti, ha azt hiszi, hogy volt itthon, de elfogyott.) Köztünk 5 év van, tehát én voltam olyan 10 éves, bátyám meg 15, amikor ilyen kísérleteket végeztünk és tényleg nagyon jó szórakozás volt. Szóval simán lehet, hogy a 13 éves is benne van nyakig, de az is lehet, hogy a srác csak kísérletezgetett, próbálta felhúzni, stb. Biztosítsd róla, hogy tőletek mindig kérhet, ha kell, nem kell elvennie, vagy szimplán adj neki magadtól. 15-ös voltam.
Én is inkább a fiúra gondolnék. Nyilván. De ami még nem jött szóba, lehet a kislány olyan felvilágosult, hogy tudja hogy nem dugdosunk idegen tárgyakat magunkba, és gumit húz mondjuk az ujjára, vagy a ceruzára..
Én amikor elmondtam szüleimnek 15 éves koromban, hogy van barátnőm, akkor vettek nekem gumit. Nem loptam soha. Csak úgy magamban pedig csak egyszer próbáltam ki, hogy hogyan kell felhúzni. Főpróba.
Elsőként a fiút megkérdezi az apja, hogy van-e barátnője, látott-e már gumit közelről, tudja-e hogyan kell használni. És aztán megemlíti, hogy többet kell venni, mert a fiókból hiányzik pár. Ha a fiúnak nem esik le miről beszél az apja, akkor nem ő volt. Ha leesik, akkor meg nevetnek egy jót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!