Ciki-e a vendéggel levetetni a cipőjét, vagy az a ciki, ha őneki nem jut eszébe?
Az illem tényleg úgy mondja, hogy nem illik a vendéget arra kérni, hogy vegye le a cipőjét. De az is igaz, hogy a vendégnek meg illik arra gondolnia, hogy ahol kicsi gyerek van, oda nem megyünk be utcai cipővel (pláne, mert egy kicsi gyerek nyilván valóan nem csak a saját szobájában tartózkodik).
Száraz, jó időben nem szoktam senkinek sem mondani, hogy vegye le a cipőjét, maximum utána porszívózok. Ha valaki sáros cipővel jön, úgyis eszébe jut, hogy levegye.
Mondjuk szerintem ott, ahol padlószőnyeg van, tényleg illik levenni, mert azt nehezebb tisztán tartani, ahol meg járólap van, ott már nem muszáj, ha nincs sár meg locspocs.
én száraz, jó időben sem megyek be utcai cipővel a saját nappalimba, így másoknál sem teszem ugyanezt. nem csak a sár a gond, hanem az utcai mocsok, a rágók, a köpések úton-útfélen, a hányásfoltok és társaik. ezekbe óhatatlanul belelépünk és nehogy már ezt behordják a szobába. én se viszem be máshoz. szerintem illetlen és nem attól leszek illedelmes, hogy másokkal sem vetetem le. ha 5 percre futok be az előszobába, akkor persze nem vacakolok a cipővel, de ha tudom, hogy időzök és ülőhellyel is megkínálnak, akkor nem si kérdés. a vendégpapucs pedig mosható. mellesleg nem értem, ettől viszolyog valaki, de egy strandra elmennek az emberek, ahova én sose mennék.
szóval szerintem ez alap. aki ezen megsértődik, az az illetlen. sőt, már az is, aki kérdezés nélkül nem veti le azonnal, pedig otthon nyilván ő sem utcai cipőben ül a kanapén.
Na ez az, hogy annyi kosz van az utcán, amibe belelépünk. Sajnos nálam olyan emberek trappolnak a frissen felmosott padlón sokszor, tisztelet a kivételnek, akiknél nekem szintén le kell vennem a cipőmet. Ezzel néha úgy gondolom, mintha az lenne a fejében, hogy ez a nő úgyse takarít soha (kupinak kupi szokott lenni kicsit, de kosz sosincs, mert naponta porszívózok, 3 naponta felmosok) és itt nyugodtan mászkálhatok cipővel. Meg amikor egy ismerősöm bejött, levette a cipőt, majd kiment az erkélyre dohányozni, felvette a cipőjét az erkélytől legtávolabb, a legutóbbi nagy havazás idején, és végigment a konyhán, előszobán, nappalin. Mindezt többször. Szóltam is neki, de nem érdekelte. Annyit mondott, hogy nem koszos, csak vizes. ŰAztán meg ott éktelenkedtek a száraz cipőnyomok. A lábszag engem nem érdekel, inkább szagolom meg szellőztetek. :) Lehet, hogy bunkó vagyok, de hogy a vendég emiatt rosszul érzi-e magát vvagy sem, az nagyon nem érdekel. miért nem kezel(tet)i vagy vesz pamut zoknit. Sokszor én sem tudom, miért van itt átjáróház. Hozzám is sokan járnak (barátnők, haverok), meg a párom is bejön napi 2x a kollegáival, mert jövős-menős munkájuk van, éés megisznak egy kávét.
Na meg azért is gyűlölöm,ha cipővel jönnek be, mert én éjjel-nappal mezítláb vagyok és minden ráragad a talpamra, amit aztán viszek fel a kanapéra vagy az ágyra. A vendégpapucs jó ötlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!