Vendégségben barátnőnél többi lennt?
#2: Vendégtől nem várjuk el a mosogatást első alkalommal. Ha már majd rendszeresen jár hozzájuk, akkor igen, örülni fognak neki. De ne elsőre :) Az nyomulás.
Az alap udvariassági szabályokat tartsd be, és akkor nem lesz gond.
Próbálj meg természetes lenni, ne hozz fel kellemetlen beszédtémákat: pénz, politika, pikáns viccek.
Ne nyújtsd, ő az idősebb, neki kell. Ha nem akar kezet rázni, akkor hagyd.
Belépsz: jó estét, xy vagyok, ezt önnek hoztam - és átadod az akármit.
- ne nyalakodjatok
- légy nyugodt, érdeklődő, pozitív, mosolygós (még ha meg is esz az ideg)
- ha untat is a téma, egyéb bajod van, NE mutasd ki látványosan
- ha valamit nem szeretsz, köszönd meg, de te ebből sajnos nem ehetsz/tudsz enni
- kajcsi után köszönd meg a vacsit
Értem köszönöm és miután beléptem köszöntem az anyjának "jóestét!" hogy köszönjek/adjam át az ajándékot ha meg közben elötte állok és esetleg nem nyújtja a kezét nyújtsam én vagy mi? Tudom ,hogy nagyon részlet kérdés de nem akarok apró hibákat:)
Köszönj a napszaknak megfelelően. ne "csókolomozz". NE nyújts te elsőre kezet, mert az nem illik. Igazából nem neked kell bemutatkoznod, hanem a barátnődnek bemutatni téged. Ha ennyire izgulsz, beszéld meg a barátnőddel, hogy ne felejtsen el bemutatni. Csak annyit kell mondania, ő XY, a barátom, akiről már meséltem. Itt, alapesetben, a szülő fog kezet nyújtani, amit te elfogadsz. Itt tehetsz pár pozitív megjegyzést, hogy örülsz, hogy megismerhetted őket, kellemes a lakás, stb, ne vidd túlzásba, mert erőltetett lesz és visszataszító. Inkább kevesebbet beszélj, mint hülyeséget össze-vissza :)
És ne parázz, biztos, hogy szeretettel várnak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!