Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Magázni kell? Fiatalként új...

Magázni kell? Fiatalként új munkahelyre kerülve, a kb 35 éveseket magázni kell, igaz?

Figyelt kérdés
De a velem hasonló korúakat tegezhetem azonnal?
2014. nov. 4. 16:42
 1/7 anonim ***** válasza:
85%
Hat izee... Ez erosen fugg a munkahelytol. Nekem annak idejen eszembe nem jutott volna magazni az akar 20 evvel idosebb kollegaimat sem.
2014. nov. 4. 16:54
 2/7 A kérdező kommentje:
de ha letegezem meg én leszek a bunkó.
2014. nov. 4. 17:09
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem alapból magázz mindenkit, az a biztos. Páran rögtön kikérik majd maguknak, akkor össze is tegeződtök.

Aztán aki téged letegez, azt te is visszategezheted.

Inkább azt nehéz megjegyezni egy idő után, hogy kivel tegeződtél már össze, és kivel nem :)

2014. nov. 4. 17:15
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Vagy:

- ha úgy érzed, kezdd magázva, 99%, hogy azonnal felajánlja, hogy tegezd

- ha úgy látod, hogy oldott a légkör, kérdezd meg, hogy tegezheted-e

- 35 éves embert én tegeznék (hacsak nem a főnököm)

2014. nov. 4. 17:15
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Szerintem marad az amit a 3. írt.

Visszategezni miután letegeztek szerintem cikis.

Pl gyakorlati helyen szinte mindenki tegezett, de szerintem megsértődtek volna ha visszagezek 40-es nőt, meg 50-60as (közép?)vezetőt.

2014. nov. 4. 19:12
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Munkahelytől függ, én eddig mindig multiknál vagy más külföldi tulajdonú cégeknél dolgoztam és ott alap volt a tegezés már bemutatkozáskor is, kortól függetlenül.

Amikor mész az első munkanap és valaki vár (HR-es, a főnököd vagy kollégád aki betanít), attól nyugodtan azonnal megkérdezheted hogy mi a szokás a cégnél, tegeződtök,mindenki, vagy csak a fiatalok...

Ha azt mondja, hogy ott mindenki tegeződik, akkor nyugodtan tegezz mindenkit.

Én 40 múltam, de a hasonló korú ismerőseimmel/kollégáimmal nem is várjuk el a magázást még a huszonévesektől sem, szóval nem kell bet.ojni tőlünk, nem harapunk. :-)

2014. nov. 5. 00:27
 7/7 anonim ***** válasza:
Szerintem nyugodtan kérdezd meg, nem fog abból senki ügyet csinálni.
2014. nov. 21. 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!