Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan kell ünnepelni október...

Hogyan kell ünnepelni október 23-át? Az egy tény, hogy nem megyünk be a munkahelyre (már aki), de ezen kívül, hogyan kéne itthon azt ünnepelnem, hogy október 23 van?

Figyelt kérdés

2014. okt. 23. 10:57
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Én rádiót hallgatok és figyelem az adást.

Lehet olvasni okt 23-ról az töri könyvekben, interneten (bár a wikis oldalt nem ajánlom, mert azt sokszor hamisítják sajnos).

Meg lehet kérdezni közelben élő idős embereket, ők hogy élték meg. Viszel nekik ebédet, vagy csak egy csokor virágot, szívesen látnak (bár aki).

Ki lehet menni utcára és csatlakozni egy ünneplő tömeghez, velük megbeszélni.

Vagy be lehet rugni, mert van 12 üveg borom :)

2014. okt. 23. 11:10
 2/6 anonim ***** válasza:
Mondjuk a "szabad vizsga" MEFESZ követelményt még mai napig sokan nem támogatják :)
2014. okt. 23. 11:11
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Mindenki magának dönti el, hogy egy állami ünnepet magáénak érez-e vagy sem. Ha igen, minden településen vannak megemlékezések, ahova el lehet menni, utána lehet olvasni az eseményeknek illetve számos tévéműsor foglalkozik a nap témájával. Budapesten különösen sok emlékhelyet lehet ilyenkor meglátogatni.
2014. okt. 23. 11:12
 4/6 anonim ***** válasza:
66%
Azért a "magának dönti el"-nél ez erősebb. Ez alapműveltség, hogy tudjuk mi történt Okt 23-án, vagy Márc 15-én. De az tényleg önálló döntés, hogy ilyenkor mit szeretnél csinálni.
2014. okt. 23. 11:14
 5/6 anonim ***** válasza:
63%

Érdekes, ezen a napon megy a megemlékezés, álszenteskedés, a többi napon meg a "kádár alatt de jó vót'" meg "bezzeg rendszerváltás előtt". Mellesleg meg ugyanolyan diktátort választunk magunknak, mint a legsötétebb időkben.

De ezen a napon marhára vágyunk a szabadságra...a mostani altengernagy úgyis kijelentette, hogy a 2/3-dal 1956 harcát nyerték meg...

2014. okt. 23. 12:12
 6/6 anonim ***** válasza:
48%

Te miről beszélsz?? Biztos, hogy erre a kérdésre akartál válaszolni?

Nem tudom ki álszentkedik. Én többi napon sem örülök a kommunista diktatúra hagyatékának.

2014. okt. 23. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!