Fiatalként csak én érzem feleslegesnek az idei választásokat?
Minden fejlett országban?
Az USÁ-ban a demokratákon és a republikánusokon kívül senki sem rúg labdába. Még annyira sem, mint nálunk az MDF, az SZDSZ, vagy újabban a Jobbik. És ugyanaz a vita megy köztük mint nálunk az MSZP és a FIDESZ között. Ha ők nem fejlettek, akkor ki az?
Aztán ott van Kína, ami a világ egyik vezető hatalma, a maga egypártrendszerével. Ott nem hogy 2 párt közül kell választanod, hanem egy pártra lehet szavazni, azt kezit csókolom.
L
nah pl miattad fog a fidesz nyerni.
ott van egy halom kissebbik párt akire szavazhatnál, jobbik, lmp, mdf, szdsz pl.
ha nem is értesz egyet az ideológiájukkal, akkor legalább szavazz arra amelyik a legközelebb áll hozzád, vagy adjad le a voksodad valami noname pértra aki úgysem jut be. Azzal is gyengíted a fideszt meg az mszp-t.
de kizártnak tartom ,hogy nem találsz egy olyan pártot akit ne tartanál érdemesebbnek a fidesznél vagy az mszpnél, hogy rájuk szavaz.
Az utolsóval egyet értek.
Bár mélységesen elítélem azokat, akik csak azért szavaznak egy kis pártra, hogy a nagyok ne, de még mindig jobb, mintha nem mennél el szavazni.
L
Rosszul érzed!
Pont most nagyon fontos, hogy elmenjünk szavazni! Az a baj, hogy mindenki azt mondja, hogy nincs értelme elmenni. Képzeld el, ha mindenki elmenne és arra a pártra szavazna, amit a legkisebb rossznak ítél. Valószínűleg a fidesz és az mszp max 10%-ot kapna.
Sokan érvelnek azzal, hogy azért szavaznak a nagy pártok valamelyikére, mert akkor legalább számít a szavazatuk. Pedig ez pont fordítva van.
Az a baj, hogy senki nem veszi a fáradságot arra, hogy választások előtt legalább nagy vonalakban utánanézzen a pártok programjának és tevékenységének. Nem az óriásplakátok mennyisége alapján kellene választani!!!!!
Nézd, én csak egynéhány évvel vagyok idősebb nálad, mégis úgy gondolom, hogy ha már egyszer adott a lehetőség, akkor már csak azért is élni kell vele, hogy elmondhasd: nem rajtam múlt.
A nagyok valóban lejáratták magukat, és ÉPPEN EZÉRT ÉLETBEVÁGÓ, hogy minél többen szavazzanak az újakra, HÁTHA ők majd tehetnek valamit. Én éppen ezért fogok az LMP-re szavazni, mert nagymértékben azonosulni tudok az elveikkel, egyetértek velük, tetszik a hozzáállásuk, jók az elgondolásaik, és miután van szerencsém közelebbről is ismerni őket, annál is inkább biztos lehetek benne, hogy valóban jó úton járnak és mindenképp megérdemelnének egy esélyt.
Úgyhogy a magam részéről szépen elmegyek majd szavazni és behúzom az X-et az LMP-hez. És ha végül sikerül bejutniuk a Parlamentbe, akkor máris elmondhatom, hogy tessék, én megtettem a magamét, éltem a lehetőségemmel, innentől rajtatok a sor, bizonyítsatok. De ha még ennyit se tennék meg, akkor még ennyit se mondhatnék el.
Ha pedig tényleg bizonyítanak, akkor végképp megérte - és ha nem, akkor is legalább megpróbáltuk és legalább adtunk egy esélyt a sikernek. Ha meg se próbáljuk, akkor biztosan nem lesz siker.
Ennyi.
atyáink rengeteget dolgoztak azon h mehessünk szavazni..
ezt meg kell becsülni, de sajnos nekem nincs olyan pártom, ami engem képvisel és megbízok benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!