Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Fiatalként csak én érzem...

Fiatalként csak én érzem feleslegesnek az idei választásokat?

Figyelt kérdés
Értelmetlennek tartom választani, hiszen úgysem lesz jobb. Nincs más alternatíva csak a Fidesz és az MSZP. Egymást váltogatják és már gyerekes szintre süllyednek. 22 évesen egyáltalán nem politizálok, de most sem fogok elmenni szavazni. Minden fejlett országban van 3-4 párt, amiből lehet választani és midegyik mást kínál. Itt nincs. Csak én érzem ezt így?
2010. febr. 2. 12:00
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%
Én öregként is feleslegesnek érzem.
2010. febr. 2. 17:58
 22/25 anonim ***** válasza:
100%

Nekem csak az a problémám az egésszel, hogy egyik párt sem próbálja megszólítani a fiatalokat. Sajnos mindenkinek csak a nyugdíjasok számítanak. Abba senki nem gondol bele, hogy talán ránk fog épülni ez az ország, de ha velünk nem foglalkozik senki, akkor mi miért akarjunk beleszólni?

Nevetségesnek tartom, hogy diákként szinte semmilyen kedvezményben nem részesülök, fizetnem kell az utazásért a nem létező keresetemből, de aki elmúlt 65, az gyakorlatilag ingyen jár mindenhova. Valamint azt is, hogy a helyi újságunkban a nyugdíjas azért reklamál, hogy miazmár, hogy a 13. havi gyest adnak, amikor elveszik tőlük a 13. havi nyugdíjat. "Arra senki nem gondol, hogy hány unokának nem jut ebből a pénzből plusz egy szelet csoki." Ő meg arra nem gondol, hogy esetleg hány fiatal családnak jön jól az a plusz tizen-akárhányezer, hogy a gyerekeikre költsék.

Valószínűleg elmegyek azért szavazni, de keresek egy semleges pártot vagy egy hozzám közel álló programot.

20/L

2010. febr. 2. 18:37
 23/25 anonim ***** válasza:
100%
Én is teljesen felesleges pénz és idő pocsékolásnak érzem az egész választási cirkuszt. Az egész arról szól, hogy ki tud nagyobbat igérni, ki tudja jobban elhitetni az emberekkel, hogy szebb és jobb jövő vár rájuk. Majd hatalomra kerülésük után vagy letagadják az egészet, vagy megmagyarázzák, vagy csak egyszerűen nem beszélünk róla. A kedves választópolgár meg ne zörögjön az elkövetkezendő 4 évben, hogy nem ezt igérték, hanem nyelje le a békát. A következő választásnál majd szavazhat másra, aki ugyanúgy nem teljesíti az igérteket.
2010. febr. 3. 05:54
 24/25 anonim ***** válasza:

Örülnünk kéne, hogy lehetőségünk van szavazni, ez nem mindig volt így.

Én mindenképp elmegyek szavazni, mert én is itt élek, ezáltal kötelességemnek érzem, hogy ott legyek. Könnyű panaszkodni, hogy milyen rossz, ha az ember annyit sem tesz, hogy elmegy, és leadja a voksát valamelyik pártra.

Egyébként az igaz, hogy pont az ilyen hozzáállás miatt nyer ez a két párt. Ha ennyi eltompult, nem gondolkozó ember van az országban, aki ennyiben hagyja a dolgokat, és belenyugszik abba, hogy majd jó lesz úgy, ahogy lesz, neki tökmindegy... hát, akkor mélységeset csalódok a saját országom lakosaiban. :(

2010. febr. 5. 09:09
 25/25 anonim ***** válasza:
100%
Miért?? Talán tetszik, ami jelenleg, az elmúlt 8 év politikája nyomán maradt az országból?Mert ha nem, akkor rajtad is múlik, hogy elinduljon egy változás,ahol a fiatalokat is tényezőként kezelik,hiszen a jövőt nélkülük nem lehet létrehozni.A jelenlegi helyzeten csak úgy lehet változtatni, ha a választásokat nyerő pártnak meglesz a 2/3-os többsége,ellenkező esetben a többségben lévő ellenzék minden törvénymódosítási javaslatot meg fog vétózni és akkor nem tudunk majd a holtpontról elmozdulni!Szomorú, hogy nem látod, hogy változtatni csak akkor tudunk, ha élünk a törvény adta jogunkkal és választunk jövőt magunknak!
2010. febr. 5. 21:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!