Fiatalként csak én érzem feleslegesnek az idei választásokat?
Nekem csak az a problémám az egésszel, hogy egyik párt sem próbálja megszólítani a fiatalokat. Sajnos mindenkinek csak a nyugdíjasok számítanak. Abba senki nem gondol bele, hogy talán ránk fog épülni ez az ország, de ha velünk nem foglalkozik senki, akkor mi miért akarjunk beleszólni?
Nevetségesnek tartom, hogy diákként szinte semmilyen kedvezményben nem részesülök, fizetnem kell az utazásért a nem létező keresetemből, de aki elmúlt 65, az gyakorlatilag ingyen jár mindenhova. Valamint azt is, hogy a helyi újságunkban a nyugdíjas azért reklamál, hogy miazmár, hogy a 13. havi gyest adnak, amikor elveszik tőlük a 13. havi nyugdíjat. "Arra senki nem gondol, hogy hány unokának nem jut ebből a pénzből plusz egy szelet csoki." Ő meg arra nem gondol, hogy esetleg hány fiatal családnak jön jól az a plusz tizen-akárhányezer, hogy a gyerekeikre költsék.
Valószínűleg elmegyek azért szavazni, de keresek egy semleges pártot vagy egy hozzám közel álló programot.
20/L
Örülnünk kéne, hogy lehetőségünk van szavazni, ez nem mindig volt így.
Én mindenképp elmegyek szavazni, mert én is itt élek, ezáltal kötelességemnek érzem, hogy ott legyek. Könnyű panaszkodni, hogy milyen rossz, ha az ember annyit sem tesz, hogy elmegy, és leadja a voksát valamelyik pártra.
Egyébként az igaz, hogy pont az ilyen hozzáállás miatt nyer ez a két párt. Ha ennyi eltompult, nem gondolkozó ember van az országban, aki ennyiben hagyja a dolgokat, és belenyugszik abba, hogy majd jó lesz úgy, ahogy lesz, neki tökmindegy... hát, akkor mélységeset csalódok a saját országom lakosaiban. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!