Szerintetek mi lett volna, ha az LMP nyerte volna a választásokat?
Nem tudom pontosan megmondani, ugyanis a történelemben nincsen "ha" és nincsen "mi lett volna"!
De szerintem valami anarchikus állapotok uralkodnának, szörnyű lenne, pedig én liberális vagyok. De ezek még annak is rosszak!
Lehet, hogy nem ennyire de gáz lenne akkor is.
1., Az LMP-nek nem volt épelméjű, hatásos, programja. Ha lett volna rájuk szavazok, de így inkább nem mentem el....
2., ellenzéknek sem működnek jól
3., Az alapokkal van a baj, teljesen mindegy ki jön, jött volna. Sz...ból nem lehet várat építeni. Csak egy tökös, belevaló csapat tudna változást elérni, akik alapjaiban változtatnák meg a dolgokat. Ilyen pedig sajnos egyenlőre nincs....
A zsidók az mszp-vel, és az lmp-vel összefogva ultraliberális eszmék mentén kormányozna, hogy miután tönkretették az országot, ide települhessenek az izraeliták.
(És természetesen galád módon ők se tiltanák be az abortuszt, ami mint tudjuk a legális népirtás eszköze, ha nem lenne abortusz nem léteznének demográfiai problémák se.)
Egyébként a javaslataik nagyon egyszerűek és átláthatók. Progresszív adó, (három kulcsos +minimálbér nem adózik) amiből járulékcsökkentést finanszíroznának, plusz járulékkedvezményeket adnának a munkaerő piaci szempontok szerint hátrányos településeken dolgozóknak, és azoknak a társadalmi rétegeknek , akik az átlagnál nehezebben helyezkednek el. E-mellett ökológiai adókat vetnének ki a környezetet károsító cégekre, illetve útadót a fuvarozó cégekre, hogy idézem "azok fizessék meg a károkat, akik okozták őket". A svéd nyugdíjmodellt preferálják, azon kis változtatásokat eszközölnének, a magyar viszonylatokhoz igazodva. Nagyobb beleszólást biztosítanának a helyi ügyekbe a helyi lakosoknak , csak személyi kérdésekben lehetne titkosítani az önkormányzati üléseket, megtiltanák a közbeszerzéseknél az alvállalkozói szerződések titkosítását, így hirtelen több nem jut eszembe, de ha igaz amit mondtak, és leírtak akkor kb ezeket az intézkedéseket foganatosítanák. Ja még valami. A devizahitelesek megsegítésére is van egy javaslatuk, mi szerint egy ingatlanalapot/eszközkezelőt kellene létrehozni, amibe a kormány a szociális bérlakásokat, a devizahitelesek az ingatlanokat, a bank pedig a tőkét tenné. Persze ez csak akkor megy, ha a bankadóból nem az egykulcsos szja által okozott költségvetési lukat kell betömni....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!