Mi ez a szokás hogy aki gyászol annak feketében kell lennie?
Mindenki úgy gyászol,ahogy akar. Ez is olyan, mint sok más az életben, tenni kell mások véleményére, és élni, ahogy akarunk. Ennyi.
//Személyes véleményem: Régen képesek voltak az öregasszonyok nyolc réteg szoknyát és fekete kendőt kötni nyáron... aztán meglepődtek, hogy rosszul vannak. Attól senki nem gyászol jobban, ha kicsinálja magát is.//
Miért lennék buta? nem azzal tisztelek egy halottat hogy milyen ruha van rajtam... -.-" vagy attól hogy ha pl nyár közepén hal meg valakim és nem bírom a meleget és rövid nadrágba megyek ki egy temetésre mért kell úgy nézni rám mint tyúk a piros kukoricára?
Első... neked teljesen igazad van és éppen ezt nem értem hogy miért kell a másikat leszólni?...
Ez egy szokás, de nem kötelező. Nem a ruhájával gyászol az ember.
Temetésre viszont nem illik rövidnadrágban menni. Illetve színesben sem. Ennyit csak ki lehet bírni, akármilyen meleg is van. Ez semmi ahhoz képest, hogy valaki meghalt. Nekem a meleg lenne a legkisebb bajom.
Részben igazat adok. Vannak olyan helyek ahol pl. a fehér a gyász színe. Nálunk a fekete.
Ez hagyomány, valaki vagy elfogadja vagy nem. Ennyi. Tény, hogy a fekete szín viselésétől nem függ, hogy mit érez legbelül az ember egy szerette elvesztésekor.
Viszont: az protokoll, hogy ahol meg kell jelenni ( akár temetésről van szó akár valami elegáns alkalomról), a férfiaknak a hosszú nadrág az illendő. Nőknek szoknya.
A férfiaknak nyáron van melegük a hosszú nadrágban, a nők meg télen fáznak a szoknyában.
Nyári melegben fel lehet venni temetésre vékony anyagból való, könnyű, szellős fekete ruhát. A fekete nem egyenlő a vastaggal és nehézzel. Nem tudom, hogy nem lehet ennyit kibírni. Igenis illik tudni, hogy mit illik...
Egyébként nálunk falun régen is könnyen öltöztek nyáron: vászonpendely, 1-2 alsószoknya -- kellemes, szellős viselet. Vékony kázsmérkendő a fejre. Nem voltak hülyék régen sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!