Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Szereted vagy útálod a karácso...

Szereted vagy útálod a karácsonyt? Miért?

Figyelt kérdés
2009. dec. 23. 16:23
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
0%
Mivel ilyenkor a legtöbb a sötétség az egész évben, ezért ilyenkor a legerősebb a gonosz. Ereje teljében van, tombol, pusztít, gyilkol. A fény, a szeretet, az igazság és maga az élet alárendelt helyzetben van. Elnyomásban. Ilyenkor megnövekszik a kétségbe esettek, az öngyilkosok száma, több a veszekedés, sértődés, sőt a nemi erőszak is. Ezt a szociológusok azzal magyarázzák, hogy karácsonykor döbbennek rá az emberek, hogy magányosak, és az ünneppel szembeni túlzott elvárások miatt csalódottak, kiábrándultak. Ezek a körülmények azonban nem igazolják azt a sok lelketlenséget, ami ebben az időszakban tapasztalható. Részben ez az oka az őrületig fokozott vásárlási láznak is. Az ereje teljében lévő sátán hajszolja bele az embereket az esztelen költekezésbe, melynek gyakran eladósodás, anyagi gond, veszekedés, elhidegülés a vége.
2009. dec. 24. 13:56
 22/30 anonim ***** válasza:
13:56 - Nagyon nehezedre esne, ha a kérdésre válaszoltál? Itt senki nem az általános "elméletekre" kíváncsi, a kérdés az egyénnek szól.
2009. dec. 24. 15:25
 23/30 A kérdező kommentje:
Utálom, mert nem vagyok keresztény. Gusztustalana ez a nyálas jézuskás történet.
2009. dec. 24. 17:35
 24/30 anonim ***** válasza:
0%

15:25 :

Az ateisták és a liberalizmus és a romlottság követői el akarták és ma is el akarják felejteni Istent, ahogy az első karácsonykor is tették: „És a világosság a sötétségben fénylik, de a sötétség nem fogadta be azt.” és: „A világban volt és a világ általa lett, de a világ nem ismerte meg őt.”

2009. dec. 24. 17:37
 25/30 anonim ***** válasza:
77%

Kérdező:

Akkor miért nem hanukázol inkább?

http://www.youtube.com/watch?v=vkOQLnKuefU

2009. dec. 24. 17:39
 26/30 anonim ***** válasza:
77%

Én wicca vagyok,mégis szeretem. Nálunk ez a Napisten születésének a napja,a fény várása.

Erre mit lépsz?

2009. dec. 24. 20:26
 27/30 anonim ***** válasza:
Én szimplán unom és le is szarom. Nincs pénzem ajándékot venni senkinek.
2009. dec. 24. 22:15
 28/30 anonim ***** válasza:
Én szeretem a karácsonyt és kész! :D
2009. dec. 25. 14:29
 29/30 anonim ***** válasza:

Nem szerettem eddig, az első válaszoló hozzászólásában az elején leírtak miatt, és másik oka még egy személyes emlék is. De azért kíváncsian "kóstolgatom" a karácsonyokat, vajon milyen lesz a mindig előttünk álló, mit hoz újat?

(Mellesleg: az elsőt kritizáló vajon gondolt-e arra, hogy az, hogy a családjában béke és szeretet van, az nem csak tőle függ, és ha sokan vannak, akkor főleg nem tőle? Vagy úgy gondolja, csak tőle?)

2009. dec. 29. 17:59
 30/30 anonim ***** válasza:

Én senki véleményét nem akarom leszólni, vagy oltogatni.

De!

Itt mindenki azt írja, hogy utálja a karácsonyt, mert már nem a szeretetről szól, hanem az üzletről. De emiatt miért a karácsonyt utáljátok? A karácsony semmiről nem tehet. Egyes emberek tették olyanná amilyen. Attól még a karácsony egy gyönyörű ünnep, és ha neked nem tetszik egyes emberek hozzáállása, akkor te ne állj úgy hozzá, hanem a családoddal ünnepeld úgy, ahogy te szeretnéd. Attól még, hogy valakinek az üzletről szól, attól még nem kell, hogy neked is arról szóljon.... Ha neked így nem tetszik, ne vegyél ajándékot, készíts fenyőfadíszt, süss sütit, de nem kell, hogy mert sokaknak az üzletről szól, neked is arról szóljon... ez elég bonyolult, de szerintem ez így van....

Én meg nagyon szeretem a karácsonyt =) Nem az ajándékok miatt, hanem a hangulata miatt. A suliban is minden sokkal gyönyörűbb és az annyira szép, hogy kint szakad a hó, mi meg bent vagyunk, süti, vanília... illat száll, ha valakinek van kandallója, az is olyan meghittséget szerezhet....

Nem tudom, de nekem ez egy gyönyörű ünnep, és nem tudnám azt mondani rám, hogy utálom... Ha valaki utálja, annak valami nagy űr lehet a szívében, ami fakadhat családi tragédiából, és akármi másból is...

Én amúgy is romantikus alkat vagyok, de ez az ünnep a kedvencem mert ennek van a legnagyobb..... bája =)

2010. nov. 28. 19:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!