Nem szereted a karácsonyt?
Én nem szeretem. Igazából csak az ajándéknak örülök. Örülnék, ha legalább eltalálnák a szüleim, de nem nagyon szokták.
Van családom, de nem nagy dolog nálunk az ünnep, nem szoktunk ilyen meghitt dolgokat csinálni.
Mellesleg más ünnepet se szeretek. Felesleges felhajtás.
Pénzem se nagyon van ajándékra. Saját dolgaimra (kicsit önző vagyok, tudom) sincs elég pénzem.
Persze ha lenne pasim, lehet hogy szeretném az ünnepet. Nem tudom..
Még valaki? Miért nem szeretitek a karácsonyt vagy egyéb ünnepeket?
"aranyos filmek"
Igen, az aranyos "Reszkessetek betörők" 326598. alkalommal :))
Nem szeretem.
Ünnepi köntösbe öltöztetett színjáték, ami csak arra jó, hogy a kereskedők keressenek egy kis pénzt még az év végi mérlegelés előtt.
A karácsony sok családban végződik rosszul, mert vélt, valós sérelmek buknak ki ilyenkor, - mosolyogva hajtja el egymást sok ember a melegebb éghajlatra, - és ez az egyetlen alkalom, amikor "még az ausztrál rokon is könnybe lábadt szemmel borul az ember keblére" - szemben azzal, hogy egész évben annyit nem mondott "neked", hogy "Bukjál fel, - mint a büdös bogár!"
Sütés-főzés - napokon keresztül...
Felesleges "aggodalmak"...
Beszerző körutak...
Tartalmatlan, semmitmondó üres fecsegések, jó pofizások - "családi vacsorának" álcázva...
Sokjegyű villanyszámla...
Veszekedések...
Kiköltekezés utáni "sebnyalogatás"...
A környezet visszarendezése, restaurálás...
Gyomorrontás...
Lényegében ez a karácsony "eszenciája"!
Mind gyerek-, mind felnőtt fejjel, soha nem éreztem jól magamat karácsonykor, - mert már fiatalon is átláttam, hogy oktalan, felesleges színjáték az egész a megfelelni akarás kényszeréről.
Én szeretem a karácsonyt.
Nálunk nincs felhajtás, csak mézeskalács, beigli, halászlé, rántotthús... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!