Miért van az, hogy ateisták a Karácsonyt szeretik, de a Húsvétot utálják?
Köszönöm a válaszokat.
Inkább arra lennék kiváncsi, hogy mindkettő keresztény ünnep és aki nem hisz Istenben, az mi alapján tesz különbséget. Miért ünnep az egyik és a másik nem? Ugyan azt az Istent ünnepeljük most is és Karikor is, akiben ők nem hisznek.
Lehet, hogy tényleg az ajándékok miatt?
Nekem a Húsvét no.1 :)
Mert mi húsvétkor a nyulakat ünnepeljük, karácsonykor pedig a mézeskalácsot és a ajándékot. :'D Most őszintén... nyúl vagy ajándék?:) Csak vicceltem... :D
A karácsonynak is megvan a maga hangulata és ma az emberek nagy részének már nem a vallás jut róla eszébe. Hogy miért szeretik jobban? A média túllihegi ezért így nő fel mindenki, hogy "húú karácsony az év legjobb napaj!!!444négy!":) Szinte "belenevelik" az emberekbe, hogy ez milyen jó dolog. Persze ezek alól kivétel akinek többet is jelent ennél a nap. Nekem speciel nem és nem is vagyok oda értük. Nekem mindennap ünnep ha akarom. :'D
Nem vagyok ateista, bár keresztény se.:)
A karácsony már az ateisták számára csupán a szeretet ünnepévé vált, nyilván ezért szeretik. Számukra nincs semmi vallásos vonzata. Én alapjáraton szeretek minden ünnepet, ha szünet társul hozzá, bár a karácsonyi giccsáradattól már néha felfordul a gyomrom. Magát az ünnepközeli hangulatot viszont kedvelem - forraltborozás, forrócsokizás, vásár, meg ilyenkor több időnk van egymásra a családdal.
Ami a húsvétot illeti ennek eleve meg volt a népi ünnepi hangulata a locsolósdival, tojásfestésesdivel, de ezt a lányok úgy általában utálják, érthető okokból - vagy tiszta kölnisek, vagy csurom vizesek leszünk :) A fiúk szerintem általában szeretni szokták, hiszen kapnak pénzt, kaját és csokit, ha mennek locsolni, szóval én tőlük még nem hallottam, hogy negatív véleménnyel lennének a húsvétról (esetleg a nagyon lusták :)). Ami azt illeti számomra sosem volt semmi vallásos a húsvétban, hiszen a családom sem vallásos - kaptam csokit, festettünk tojást, jöttek a fiúk locsolni, ennyi.
Mindenesetre én a szódavizes verziót sokkal jobban szeretem, mint a kölniset, szerintem poén :) 22/L
Karácsonykor van ajándék,illatos karácsonyfa,finom sütik
Húsvétkor meg el kell itthonról "menekülni" a sok büdös piás locsolkodó elől
az egyetlen ami jó a húsvétban hogy jön a nyár
egy ateista
21:15-as kevered a Húsvét eredetét a Karácsonyéval !
A Húsvét ünnepének eredete benne van mind az Ó- és Újszövetségben (olvasd el, hogy ne maradj tudatlan!)
Ateisták és álkeresztények azért nem szeretik Húsvétot, mert nem tudnak mit kezdeni a Feltámadással. Pedig az az igazi örömünnep. Karácsonyt a propaganda sikeresen szekularizálta a szeretet ünnepévé, a Húsvétból meg tavaszköszöntő ünnepet vagy akármi mást szeretne csinálni, csak ne kelljen emlékeznie Krisztus feltámadására. A Feltámadáshoz szorosan kapcsolódik a húsvéti tojás hagyománya:
"Mária Magdolna, Jézus tanítványa - már Jézus halála után - Rómába ment, ahol Tiberius császárral is találkozott. Mivel az uralkodó elé akkoriban szokás volt valamilyen ajándékkal járulni, Mária Magdolna - mivel nagyon szegény asszony volt - egy egyszerű főtt tojást vitt a császárnak, és találkozásukkor beszélt neki Krisztus feltámadásáról. Tiberius azonban így válaszolt: az, hogy egy ember a halottak közül feltámadjon, éppoly lehetetlen, mint ahogy ez a tojás sem fog piros színűre változni. Csodálatos módon azonban, hogy igazolódjanak Mária Magdolna igaz szavai Krisztus feltámadásának igazságáról, a tojás azon nyomban piros színűre változott."
A nyúl újkori szokás: használata után szimbolizmusa azt jelenti az "elvtársaknak": kevés az időnk,jól ki kell használni! Ajánlott olvasnivaló: Alice Csodaországban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!