Miért van az, hogy ateisták a Karácsonyt szeretik, de a Húsvétot utálják?
"Már hogy idéznék a bibliából, mikor fanatikusan próbáljátok elrejteni az igazságot?"
Tessék? Azt hiszed, hogy a keresztények a Bibliát ateistáknak "írták" félrevezetés képpen? És van egy valódi igazság amit rejtegetünk? Vagy mi van? Úgy látszik nem sikerült "felfogni" az előző kommentemet a kereszténység és a Biblia kapcsolatáról.
Egyébként nem csak a Bibliából nem idéztél, de más tudományos írásból sem. Egy dolgozat végére is azt írod, hogy a neten utána lehet nézni?
"Engem nem zavarna a hit, ha nem akarnák a hívők mindig, bármi áron ráerőszakolni az ateistákra a nézeteiket"
Most Ti éppen rám akarjátok erőszakolni a nézeteiteket, nem? Vagy csak kiálltok a véleményetek mellett, és én is? De nálam ez ráerőszakolás, mert elvakult keresztény vagyok?
Egyébként pont azt kértem előbb, hogy osszátok meg a tudományos bizonyítékokat.
És Neked is mondom kedves 15:28 as, hogy olvasd el a mégegyszer az előző kommentemet.
Már elmondtam, hogy ha rákeresel pl. neten, akkor sem fogsz más bizonyítékokat látni, mint amiket leírtam. Linkeljem be neked a világ összes oldalát? A wikipédia elég tudományos? Ott is le van írva.
Az, hogy te lusta vagy utánanézni, már nem az én problémám.
Az igazság pedig az, amit már 100x leírtunk: a kereszténység is igazodott a pogány ünnepekhez, hagyományokhoz, hogy fennmaradhasson. Ennyi.
Kedves Kérdező,
én vagyok az, a 15:28-as. Én nem akarok ráderőszakolni semmit. Feltettél egy kérdést, és kaptál rá választ, de nem tetszett neked, erre leálltál veszekedni. Fogadd el, hogy nekünk is igazunk van, és neked is.
Amúgy pedig ha azt akarod, hogy komolyan vegyenek, akkor ne hagyd figyelmen kívül a kérdésemet, csak mert nem tudod a választ.
77%-os miért látsz el engem folyamatosan negatív jelzőkkel?
Egyébként a wikipédiát nem tartom túl tudományosnak,mivel bárki írhat be információt, így kb annyira tudományos, mint ez az oldal, de ha már ezt hoztad fel, akkor olvasd is el mit ír. És ne haragudj,de te egy bizonyítékot sem írtál.
Utolsónak pedig: itt arról van szó, hogy eredileg mi volt a Húsvét és mit ünnepelünk akkor. És ami akkor történt azt nem az emberek időzítették egy pogány ünnepnapra, hanem azt Isten tette arra a napra, tehát Ő döntötte el, hogy mikor legyen. Az az a nap, amikor Jézus feltámadt. Tehát azt nem emberek találták ki, hogy mikor legyen. Az, hogy most változó időpontokban ünnepeljük, nem azt jelenti, hogy az az esemény amit ünneplünk(megváltás), azt az emberek direkt egy pogány ünnepnapra tették vagy ahhoz igazították.Remélem így érthetőbb, lehet, hogy két malomban őrölünk.
Nem tudom miért van más időben, de itt most nem is az a lényeg. Abba a vitába kapcsolódtál be, hogy vki azt írta, hogy a keresztények tették a feltámadást pogány ünnepre. És én előbb is leírtam, hogy az a nap Isten rendelése volt, nem emberek választották ki a napját.Sőt, akkor még nem is voltak keresztények. Itt nem is azon megy a veszekedés, hogy miért így meg miért ekkor ünnepeljük.
Boldog Nyuszit!
Kedves Kérdező, nem érted az Úr Húsvétjának lényegét ha "boldog nyuszit" kívánsz...Niszán hó 14-én nem termékenységünnepet tartunk...
Itt van egy cikk a mozgó ünnep kiszámításának módjáról:
Hozzá kell tennem, hogy a juliánus naptár szerinti kiszámítás az egyedül helyes és az Úr ezt minden év nagyszombatán a világ végéig egy nagy csodával hitelesíti
Jeruzsálemben.
igen az ajandek!
Tegyunk fel egy atlagos ember aki mondjuk nem foglalkozik a vallassal ... ott a karacsony mar gyerekkorod ota mik a tapasztalataid: Ho, szankozas, teli szunet, sok kaja, szaloncukor, ajandek ,minden fel van diszitve(azt is mutatja hogy valami mas)
Kb belednevelik h jo, es az is!Mi nem jo ebben hat a husvet nyilvanvaloan nem olyan nagy szam, de azrt az is jo.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!