Miért szeretik sokan ezt a zenét?
Attól még, hogy utálom a szomszédasszonyt (nem utálom :) ), még tarthatom isteninek a pogácsáját.
Senki sem fekete vagy fehér... attól, hogy valaki kifejezetten unszimpatikus és egy percet nem bírnék ki vele egy szobában, attól még kedvelhetem a zenéjét/könyveit/festményeit, akármit... Pl. utálom a drogosokat/alkoholistákat... ehhez képest végig lehet nézni a kedvenc zenéimet, könyveimet, verseimet, képeimet, filmjeimet.... jópár művésznevet találnál, aki nem vetette meg a bódító szzereket.
Nem hiszem, hogy ez azt jelentené, hogy nem tartom magam az elveimhez, vagy hogy ellentmondásos személyiség lennék.
Mondjuk valószínűleg nem az én véleményemre vagy leginkább kiváncsi mivel én egyrészt nem rajongok a cigányzenéért, másrészt égegyadta világon semmi bajom nincs a tisztességes zenészcigányokkal. :)
A cigányok kulturájában nagyon fontos a zene. Nagyon jó a ritmusérzékük, azt mondják, hogy "a vérükben van". Ebben van némi sztereotipia, de nagyrészt igaz. A zenéjük pörgős, sok esetben nagyon kellemes, fülbemászó.
Az, hogy sok esetben nehezen integrálódnak az az ők hibájuk is és a miénk is, akik előítélettel fogdulunk feléjük. De ez az "integráció" sokszor csak nézőpont kérdése. Más kultúra. Külső szemmel nézve nehéz objektívnek lenni.
Ettől függetlenül a zenéjük lehet nagyon jó, és vonzó.
Az, hogy miért nem mulatnak inkább magyar nótára... Hát a magyar nóták szerzői ezek szerint nem rosszak, de a cigány szerzők igen? Nem furcsa ez kicsit?
Még valami. A cigányzene ugyanannyira igényes mint bármely más nép népzenéje.
És itt nem a manele meg egyéb olcsó mulatós zenére gondolok, hanem az igazi cigányzenére
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!