Miért nem szeretik és utasítják el sokan kapásból a német nyelvet? Főleg olyanok akik sosem tanulták.
Én is elutasítottam, mert egyszerűen csúnyának és használhatatlannak tűnt.
Aztán Ausztriában muszáj volt megtanulnom, de amikor már kezdtem tudni használni, akkor egészen tetszett. :)
Utolsó: ez szerintem azért már nem így van. Anyukámnak pl. kell az angol tudása, pedig nem is annyira nemzetközi cégnél dolgozik+ ha most keresne állást, akkor ráadásul egy csomó helyen német kellene neki.
Eleinte egy kicsit én is így voltam vele, de mostmár imádom:))Én az angolt nem szeretem. Mert a német szabályok után tényleg olyan mintha csak egymás után kéne rakni a szavakat(ne szóljatok le, mert 1.) tudom, hogy ott se mindegy a sorrend; 2.) tudom, hogy nagyon kevés ideje tanulok angolt, és nagyon kevés dolgot tudok ahhoz, hogy ilyen következtetéseket vonjak le, tehát lehet, hogy nincs igazam,sőt a tudományom még akkora se, hogy ezt megállapítsam.,de én egyelőre így érzem), meg idegesít, hogy sose fogom tudni normálisan kiejteni a szavakat és ilyen kusza nekem az egész nyelv.
Én nagyon szeretem a németet, amúgy angolt tanítok.
Szerintem sokkal jobban érthetőbb mint az angol.
Én a német sorozatokból filmekből tanutam meg, nem a heti 3 gimis órákból.
Katonásnak mondják a németet,a nyelvtana nem könnyű de az angolhoz nagyon hasonlít.Aki angol mellett németül is tud, nagy előnnyel rendelkezik.
A német kiejtéssel kapcsolatban: sokkal könnyebb kiejteni mint az angolt,(angoltanárként mondom ezt).
És lassabb mint az angol, ezért érthetőbb.
Azért gondolják így, mert beszűkült gondolkodásúak, és előítéleteik vannak a nyelvvel szemben. Nem igaz, hogy csak kemény és katonás tud lenni a német nyelv. Ez nagyon beszűkült gondolkodásmódra utal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!