Szereted vagy útálod a karácsonyt? Miért?
"És erre Jézus: bizony mondom néktek, vásároljatok minél többet a születésnapomon..."
Egyébként rövid u.
Utálom mert:mindenki tök idegbeteg lesz,senkihez sem lehet szólni. Alig lehet közlekedni az üzletekbe,mindenki kapkod és nem figyelnek egymásra az emberek. Utálom még,mert nem lehet velem az,aki a szívemhez nagyon közel áll :( stb...
Szeretem,mert a szüleimmel és a tesóimmal lehetek pár napot.
Én azt gondolom erről, hogy Rajtad múlik, hogy milyen a karácsonyod. Ha azt figyeled, kitől milyen ajándékot kapsz, idegesen rohangálsz boltról boltra, hogy biztosan adj olyan értéket mindenkinek, amilyet kapsz, akkor az üzletről fog szólni.
De ha megszervezed, hogy együtt lehess azokkal, akiket szeretsz, ha mindenáron ajándékozni akarsz, apró, jelképes "gondoltam rád" ajándékokat adsz, akár saját készítésűt, együtt vagytok, örültök egymásnak, békében, szeretetben, élvezitek az együttlétet, akkor szép lehet a karácsonyod és nincs rajta mit utálni.
Te döntöd el, ha utálni akarod, tégy úgy.
Én a második verziót választom.
is-is
Vegyes érzéseim vannak, mert igazából számomra a karácsony Jézus születésének az ünnepe, és az a csoda, amit általa kaptunk, ez jó, és ha erre gondolok, örülök, és szeretem látni, ha valakinek sikerült olyan meglepetést adnom, aminek örül, még ha apróság is.
De nem szeretem, hogy amerre nézek, a pénzről szól az egész ünnep, minél nagyobb díszkivilágítás, minél drágább ajándék, aki nem teheti meg, körbenéz és megy tovább egy nagy sóhajtással, az elkényeztetett gyerekek követelőznek, mint ha csak az ő kiszolgálásuk lenne a családjuk dolga, és sajnos nálunk nincs béke a családban (igazából nem is volt túl gyakran, amióta élek), plusz anyu tanítónő, és nagyon stresszes volt az elmúlt másfél éve, nagyon fáradt, és bár itt a szünet, pihenhetne, de ez a néhány nap kevés, hogy azt a stresszt kipihenhesse, ami most éri, nagyon kimerült és nagyon ingerült emiatt, és én se igazán tudok nyugodt lenni, mert csak időszakos munkaszerződéssel dolgozom, és sajnos kénytelen-kelletlen eszembe jut, hogy vajon meghosszabbítanak-e január után.
Én szeretem a karácsonyt,és szerintem akkor anyagiasodik el az ünnep ha az ember magában eldönti hogy el van anyagiasodva. Nem kötelező 50 k ft-s ajándékokat venni,nem kell telirakni a házat égővel meg nem kell swarowski kristályokkal díszíteni a 10 méteres mamutfenyő karácsonyfát:D
Régen én is utáltam a karácsonyt,de ma már örülök annak hogy otthon vagyok,pihenhetek pár két hétig,hógolyózhatok (már ha lenne hó) a barátaimmal,ehetek finom kajákat,filmezhetek a családdal,ihatok kávét literszámra (akár este is) mert nem kell másnap 6kor kelnem és egész nap nyugisan hallgathatok Jimi Hendrixet és égethetek illatos gyertyákat.
Nem várom el a szüleimtől hogy drága ajándékot vegyenek,idén csak egy hosszú fekete sálért fűztem őket,nem tudom megkapom-e,de nagyon örülnék ha igen:D Ugyanannyira szeretek ajándékot adni egy családtagnak vagy barátnak (örülök ha látom hogy örül) amennyire szeretek ajándékot kapni,és szerintem ez így van rendjén:))
15/L
Én meg is-is.Amikor kisebb voltam nem az ajándék miatt szerettema karácsonyt, hanem emrt együtt a tesómmal és a szüleimmel + egyéb rokonnal leültünk társasozni, közben ment a TV vmilyen karácsonyi filmen, mögöttünk a feldíszített fa.Szóval nagyon jó volt.Mostanra ez megváltozott, de ennek ellenére igenis szeretem a karácsonyt.
És tényleg divattá nőtte ki magát mindaz, hogy nem szeretjük a karácsonyt.
Hiába panaszkodnak egyesek arra, hogy üzleti oldala van az egésznek, stb. ezt senkis em tudja jobban a másiknál, mindenki látja, de vannak, akik a jót is látják benne.Azt viszotn sajnálom, akinek nicns kivel együtt tölteni az ünnepeket, ez tényleg egy szomorú dolog, de még azt is lehet vidáman tölteni.Bár ezt én nem tudhatom szerencsére.
Boldog karácsonyt mindenkinek, akár szereti akár nem!:)
15L
Is-is. De inkább utálom,mert
1. Sokan vannak akik jópofiznak (legalábbis a környezetembe,szval nem általánosításnak vegyétek,nem kell mindig kötekedni)
2.Manapság sokaknál már szinte csak az ajándékozásról szól.
3.Ugyebár a szeretetről szól ez az ünnep meg a családról,és nekem kb.semmi szeretet a családban szval..
stb..még nagyon sok.
De inkább mondjuk úgy hogy nem nagyon szeretem.
Hát, alapvetően szeretem...körebállni a fát, nézni az arcokat, ahogy bontják az ajándékot...az mindig újra és újra öröm, a szeretteim boldogságát látni.
Amit nem szeretek, azok a kötelező pofavizitek. A nyögvenyelős beszélgetések. Rettenetesen utálom, hogy jó képet kell vágnom ahhoz, hogy szinte vadidegen emberek akarnak puszilgatni meg tapizni a hasam (várandós vagyok). ELvileg a szeretet ünnepe, nem? erre végig kell(ene) látogatnom olyan embereket, akiket egész évben nem láttam.Húúúúúúúúú....ezt nem szeretem.
Én szeretem, és azért nem lesz rossz napom csak mert idegbetegek az emberek.Ettől én még boldog vagyok :D
Ha bemegyek egy bevásárlóközpontba és látom az emberek pangását, azt hogy mindenki készülődik, vásárol, ajándékokat nézeget,Én ezektől boldog vagyok.És a legfőbb hogy együtt van ilyenkor az egész család.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!