Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Tisztelitek az öregeket?

Tisztelitek az öregeket?

Figyelt kérdés

Sokszor bánt, ahogy kinevetik őket az utcán, morognak rájuk, lehülyézik, udvariatlanok. A fiatalabb generáció ezzel maga alatt is vágja a fát, hiszen ők is lesznek öregek.

Ezen kívül mindenünk, amink van, az öregebbektől lett.

Lehet, hogy nehéz velük, de a fiatalokkal se könnyű. Hová lett a tisztelet és a gondoskodás?

Most halt meg a nagyapám, alig törődtek vele. Aki öreg, haljon meg.

2009. nov. 18. 08:52
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
83%

A kórházban azért nem babusgatták a nagyapádat, mert százával voltak/vannak ugyanolyan vagy rosszabb állatban mint ő volt. Kevés az ápolónő. Ez nem Dr. House vagy Grace klinika. Ha arra sznteled a nyári szüneted, hogy dolgozz a kórházakban ápolónősegédként, s szart fogsz pucolni, meg mikor fürdeted le az öregeket a sebészeten még cukin mosolyogsz és beszélsz hozzájuk...

Ha bánt ez a dolog...

Egyszer minden nagyapa/nagymama meghal.

Sőt anyuci/apuci is.

De ilyen az élet.

Adj hálát az időnek, hogy xy évet együtt tölthettél vele

2009. nov. 18. 20:37
 22/28 anonim ***** válasza:
100%
kedves kérdező, azért volt a cinikus cálasz, mert félreérthető volt az alig törődtek vele kijelentés. azt nem írtad, hogy a kórházban, én azt hittem, úgy általában érted a többi emberre, ugyanis épp a napokban hallottam, hogy többen zúgolódtak egy megrendezett jótékonysági bál miatt, azt sérelmezték, hogy kb egy éve meghalt az egyik dolgozó és nem kellene mulatozni...nos, én ezt nem értettem pl, miért ne érezhetnék jól magukat a bálozók azért, mert egy éve meghalt valaki...az élet megy tovább, ráadásul a bálozóknak semmi közük nem volt a halotthoz...azt hittem, te is ilyesmire gondolsz
2009. nov. 18. 21:09
 23/28 A kérdező kommentje:

Kedves 20:37. Hogy "anyuci, apuci meghal egyszer", azt nem csak te tudod. Nem kérek az ilyen stílusból. Aki nem tud normális orvos, nővér lenni, az nem menjen annak. Senki nem kényszerítette, és tudják régóta, hogy mi van az egészségügyben (amivel amúgy nem értek egyet).

A nagyapámat az apám találta meg, haldokolt, az ügyeletes orvos leb....a őket, hogy miért nem a nappalosnak szóltak, miért zavarják (sic!), az intenzíves közölte, hogy nem veszi föl, mert minek. Hosszas huzavona után mégis, ré két órára meghalt. Inzulinos cukrosként rizskochot kapott enni.

Ez nem fizetés kérdése. Elvérzett, és senki nem vette észre. Azt is tudom, hogy nem minden kórház és egészségügyi dolgozó ilyen. Szerintem te se menj annak, vagy ha az vagy, keressmás munkát.

2009. nov. 19. 10:02
 24/28 anonim válasza:
100%
akár csak az első válaszoló, igen amelyik megérdemli azt tisztelem. Elsőre egy vadidegen idős ember természetesen.
2009. nov. 19. 21:06
 25/28 anonim ***** válasza:
A kor nem érdem, hanem állapot, a tiszteletet ki kell érdemelni, csak a kora, neme, származása stb. miatt senkivel nem kivételezek, persze, aki rászorul, annak segítek és nem is szólok be az öregeknek.
2009. dec. 1. 21:47
 26/28 anonim válasza:
én azt tiszelem nem azt aki egy bunkó f*sz mondok egy példát:héj a fiatalmien bunkó hogy nem adja át a helyét a buszon.a fiatalok udvariasságból,kedvességből de semmiképp se kötelességből adják át a helyüket
2010. febr. 23. 15:57
 27/28 anonim ***** válasza:
Ha vadidegen,akkor nem érdekel hogy kicsoda,nem részesítem tulzottan előnyben,kivéve ha már végelgyengülésben van,akkor adok neki helyet.De amugy meg csak azt ,aki megérdemli,aki rászolgál a tekintélyre.Azokat akik meg akarnok módon ki akarják harcolni,ki követelik maguknak a tekintélyt mert ők a nagyon akárkik,azokon jót nevetek,meg még be is tartok. Mert unszimpatikusok.
2010. szept. 23. 06:22
 28/28 anonim ***** válasza:
Én tisztelem őket, de ha undokok velem, akkor már nem... Ma is leordított egy néni a hajam miatt (mert a szemembe lóg, és ezért divatmajmoló vagyok)
2010. szept. 24. 19:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!