Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » A cigányok hogy tudnak magukna...

A cigányok hogy tudnak maguknak ilyen külföldi neveket adni?

Figyelt kérdés

Csak azért kérdezem, mert ismerősöm rendőr, és volt már,

hogy a személyigazolványban is ilyen volt, pedig szerintem ezek nem anyakönyveztethetők Magyarországon.

Hogyan tudják ezeket anyakönyveztetni? Egyáltalán honnan jött ez a szokások, hogy külföldi név a magyar vezetéknév mellé?

Pár példa keresztnevekre :

Zsaklin, Huanita, Armando, Ramszesz, Tutanhamon, Pokemon, Nintendo, Winnetou, Rómeó, Marlonbrando, Lucsiánó, stb.

Honnan jön ez a fura szokásuk? Vagy nem is anyakönyveztetik, hanem odabiggyesztik a nevük mellé?

2013. szept. 21. 18:06
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Ezeknél a neveknél mindössze egy fontos szempontban, az hogy a magyar helyesírás alapján legyen leírva. Szinte bármilyen nevet anyakönyveztethetsz te is, ha így van leírva.
2013. szept. 23. 22:50
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Akik ilyen nevet adnak a kölkeiknek, nagy valószínűséggel a délutánonkénti sorozatok bősz és szorgalmas nézői. És ki ér rá délutánonként? Mondjuk én nem, az biztos.
2013. szept. 23. 23:11
 13/19 anonim ***** válasza:
Orsos Pokemon !!!
2013. szept. 24. 21:32
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Ismerősöm mesélte (Ő győri) hogy a helyi újságban lehozták hogy "elhunyt Lakatos Hefájsztosz"

:"D besírtam

2013. szept. 30. 06:39
 15/19 anonim ***** válasza:
A Kolompár Kátnájdzsó-nál semmi nem jobb :'DD
2013. dec. 1. 14:52
 16/19 anonim ***** válasza:
Most ez komoly, hogy a kátnájdzsó és hefájsztosz neveket elfogadták????
2013. dec. 3. 15:57
 17/19 anonim ***** válasza:

utolsó elôtti vagyok: utolsó, nem tudom, nekem egy ismerôsöm mondta h az utcájukban lakik egy kolompár kátnájdzsó nevû cigány. HHogy ez csak valami agybeteg becenév, vagy "hivatalos" e, azt nem tudom. De az a lényeg hogy szakadok a röhögéstôl ha meghallom :DD

A hefájsztosz se kutya. xd :'))

2013. dec. 4. 21:30
 18/19 anonim válasza:

Ismerősöm fagyit árul.

Odaér a család -Ákhileusz milyet kérsz?

Fagyis haver -hol csináltátok,a sarokban?

Nem, Görögben !!

2014. jan. 13. 14:54
 19/19 jobbikostibi ***** válasza:
met ők szégyelik hogy ciganyok. spanyolok meg olaszok lennenek szivessen
2021. okt. 11. 10:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!