Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » A cigányok hogy tudnak magukna...

A cigányok hogy tudnak maguknak ilyen külföldi neveket adni?

Figyelt kérdés

Csak azért kérdezem, mert ismerősöm rendőr, és volt már,

hogy a személyigazolványban is ilyen volt, pedig szerintem ezek nem anyakönyveztethetők Magyarországon.

Hogyan tudják ezeket anyakönyveztetni? Egyáltalán honnan jött ez a szokások, hogy külföldi név a magyar vezetéknév mellé?

Pár példa keresztnevekre :

Zsaklin, Huanita, Armando, Ramszesz, Tutanhamon, Pokemon, Nintendo, Winnetou, Rómeó, Marlonbrando, Lucsiánó, stb.

Honnan jön ez a fura szokásuk? Vagy nem is anyakönyveztetik, hanem odabiggyesztik a nevük mellé?

2013. szept. 21. 18:06
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
Egyáltalán miért jó, hogy külföldi neveket aggatnak magukra?
2013. szept. 21. 18:08
 2/19 A kérdező kommentje:
Mert fura, vagy gáz neveknél is kialakult mindenkiben az a mondás, hogy "cigány szokás ilyen neveket adni valakinek".
2013. szept. 21. 18:09
 3/19 powerfanatic válasza:
100%

Általában ezeket a fura neveket előbb engedélyeztetni kell az országunkban. Pl valaki bemegy és azt mondja hogy Lajosról meg akarja a nevét változtatni Alejandró -ra.

Előbb felterjesztik majd vagy elfogadtatják az Alejandró-t vagy nem.

egyébként ez a név kb 4 éve adható minden újszülöttnek.

Szokásuk pedig szerintem abból jön hogy a nyugati szappanoperákban játszó mexikóiakra, latin-amerikaiakra akarnak hajazni.

lényeg hogy lehet ilyen neveket anyakönyveztetni.még becenevedre is lehet személyit kiállítani egy bizonyos határig persze, amivel élnek is a magyar celebek.

2013. szept. 21. 18:22
 4/19 anonim ***** válasza:
91%
Ez nekünk csak jó, ha látom hogy valakit Lakatos Lucsiánónak hívnak mondjuk egy önéletrajzban, akkor anélkül utasíthatom el nyugodt szívvel hogy behívnám interjúra.
2013. szept. 21. 19:31
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Mert nincs bennük az, hogy most én büszke magyar vagyok, a társadalomnak hasznos tagja, ezért a gyerekemnek is becsületes és (a magyaroks szerinti) esztétikus nevet adjak...

Inkább minél különlegesebb, minél giccsesebb neveken jár az eszük, amiket akár szapapnoperákból, vagy ki tudja honnan szalasztottak. Pl. nagybátyám lelkész, és bejött hozzájuk egy cigánycsalád, hogy az újszülöttet ők most Csokinak szeretnék keresztelni :DD

2013. szept. 21. 20:52
 6/19 anonim ***** válasza:
Mindig is áramlottak be a nevek a magyar nyelve. A neveink egy jelentős része külföldi eredetű. Ez olyan dolog, hogy valaki elkezdi és ha kicsit elterjed, mert tetszik másoknak is, akkor 50 év múlva már senkinek sem lesz szokatlan. A romáknak tetszik és lehet aki most nő föl is tetszeni fog. Ha meg nem, akkor ki fog kopni a nyelvből. Nincs itt semmi baj.
2013. szept. 21. 21:24
 7/19 anonim ***** válasza:
Magyarországon bármi anyakönyvezhető abban az esetben ha nemzetiséghez tartozónak vallod magad. Szóval így tudják megcsinálni.
2013. szept. 21. 22:35
 8/19 anonim ***** válasza:
91%

utálnak minket ők is, ezért adnak ilyen gagyi neveket a fattyaknak.

lucsiánó, marlonbrando, pokemon :DDDD

kemény. a suttyó állatjaik.

2013. szept. 22. 18:53
 9/19 anonim ***** válasza:

úgy értem, hogy még véletlenül sem akarnak az utálat miatt magyar nevet adni a kölykeiknek.

hozzáteszem, nagyon helyes. de idegen helyet is választhatnának már maguknak!

2013. szept. 22. 18:53
 10/19 anonim válasza:
100%
Csak adják a hülye neveket,családtag szolgáltatónál dolgozik,belső levelezésből gyűjtik ki a neveket.Engem mindig piszkosul feldob,a favoritom most Lakatos Kentaur!
2013. szept. 23. 15:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!