Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért olyan udvariatlanok az...

Miért olyan udvariatlanok az emberek a kéregető csövesekkel?

Figyelt kérdés
Ma ülök egy buszmegállóban és a mellettem ülő pasi leordibált egy hajléktalant mert kért pár forintot. Nem tehetnek róla hogy csövesek, az ember rögtön arra gondol hogy egy hülye arkesz.
2013. aug. 24. 23:10
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
37%
Egyáltalán nem. Pl. most olvastam, hogy van olyan aki alumíniumdobozokból készít hamustálat, nyitogatja az ajtót ilyesmire gondoltam. Ha felajánlja, hogy hallgassam meg a versét és van időm, meghallgatom, ilyenekre gondoltam és egyáltalán nem kínos hogy kéregetés helyett adni is próbál.
2013. szept. 5. 16:17
 22/23 anonim ***** válasza:
100%

Én inkább visszafelé kérdezném : miért ilyen udvariatlan, bunkó tajparasztok a csövesek az emberekkel?

Tény, hogy vannak olyanok (bár elég kevesen), akik önhibájukon kívül kerültek az utcára, de a többség sajnos nem ilyen. Ismerősöm dolgozott hajléktalan szállón, szóval tudom miről beszélek. Koszosak, büdösek, a saját váladékaikban fetrengenek, így kismillió baktériumot, betegséget terjeszthetnek (és nem finnyáskodásból írom, jó példa erre pl a TBC, vagy akár az AIDS), de ők minden további nélkül felszállnak a tömegközlekedési eszközökre, még oda is, ahol leginkább kisgyerekek vannak.

Azért már pofátlanság a kisgyerekektől is kéregetni. Nem egy olyan esetnek voltam szemtanúja, hogy valaki venni akart zsömlét és felvágottat a hajléktalannak, aki erre nem hogy összetette volna a két kezét, még elküldte az illetőt a francba, mert neki cigi meg pia kell.

Én sem a fáról akasztom le a pénzt, de azért nehogy már én legyek a bunkó s*g gfej, mert a fizetésemet nem adom oda önkényesen az egyik csövesnek, aki komótosan tojik mindenre, és ahelyett, hogy megpróbálna fölkapaszkodni, inkább piál és cigizik. Voltak olyan munkák, amelyek kifejezetten hajléktalanoknak voltak, és HA PÁR EMBER jelentkezett....hajléktalan szállókra sem azért nem mennek, mert dugig vannak, hanem azért, mert oda tilos piát meg cigit vinni. Inkább megfagynak az utcán, fetrengenek az ürülékükben, orrfacsaró bűzt árasztanak magukból mindenhol (pedig a szállón fürdési lehetőség is van !!!, meg azért fűtés is), de a pia meg a cigi a legfontosabb, az kell.

Rengetegszer voltam Budapesten, és én nem fogok azért pénzt adogatni, hogy jól bepiáljon. Ha arra van esze, hogy a fél várost végigutazgassa azért, mert a város másik felében jobb a pia, akkor arra is legyen, hogy felemelkedjen a hajléktalanságból. Mert ha nehéz is, de van kiút, csak ugye azért már tenni kellene.....

2013. okt. 10. 19:05
 23/23 anonim ***** válasza:
100%

A kaja azert nem kell nekik, mert egy nap kb 3-4 helyen is osztanak nekik ingyen, oda älltaläban elmennnek.

Egyältalän nem ehesek. En egy VIII. kerületi kisboltban dolgoztam, ahonnan ök a 2 literes "bort" vettek.

Es ha hiszitek ha nem,a legtöbbnek van penze nem is akarmennyi.A volt fönököm a mai napig a csövesekböl el.

Es minden nap ugyanazok az emberek vettek meg a 400-500 ft-os bonak nevezett 2 l-es szart.Ezen kivül meg dohänyt,cigarettapapirt, stb...

En nem sajnälom öket. Undoritoan viselkednek, pofätlanok, azt gondoljäk, hogy minden segitseg megilleti öket mert hajlektalanok.

2013. nov. 15. 07:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!