Titeket nem idegesítenek a nagyáruházak parkolóiban kéregetők?
Nekem már nagyon elegem van belőlük. Szinte nincs olyan alkalom, hogy valaki ne szólítana le pénzt kunyerálva vagy hogy visszavihesse a bevásárlókocsimat. Ez utóbbira már rendszeresítettem a műanyag Tesco-kulcstartót, így tudom mondani, hogy nem pénz van benne.
Én nem adok senkinek pénzt, én is keményen megdolgozom minden egyes forintomért. Az ilyen lejmolók pedig 99%-ban úgyis csak cigire és alkoholra költenék, hiába mondják azt, hogy ételre kell.
Ha vásárlás előtt szólítanak le, akkor attól félek, hogy amiért nem adtam semmit, majd végigkarcolják az autómat, amíg a boltban vagyok.
Egyszóval az ilyesfajta kéregetést én törvényileg büntetném.
Ti mit gondoltok erről?
25/F
Törvényileg büntetik... Koldulás szabálysértése
2012. évi II. törvény
185. § (1) Aki gyermekkorú személy társaságában koldul, szabálysértést követ el.
(2) Aki közterületen vagy nyilvános helyen, olyan módon koldul, hogy a járókelőket, illetve a nyilvános helyen jelenlévőket pénz átadása céljából leszólítja, továbbá az is, aki házról házra, illetve lakásról lakásra járva kéreget, szabálysértést követ el.
(3)A szabálysértési hatóság, valamint a helyszíni bírságolásra jogosult szerv vagy személy haladéktalanul értesíti az (1) bekezdésben meghatározott szabálysértés tényéről, az érintett gyermek és az elkövető adatairól a gyermek lakóhelye szerint illetékes gyermekjóléti szolgálatot.
(4) Az (1) és (2) bekezdésben meghatározott szabálysértés miatt a közterület-felügyelő is szabhat ki helyszíni bírságot.
Persze más kérdés, hogy az egésznek nem sok értelme van, úgysem tudják megfizetni a helyszíni vagy a pénzbírságot. Persze attól még a rendőröket ki lehet hívni, hátha az is hatásos.
Én általában ha odajönnek, hogy kajára kell a pénz és épp vettem zsömlét/kiflit felajánlok nekik egyet.
Az érdekes módon sosem szokott kelleni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!