Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért olyan udvariatlanok az...

Miért olyan udvariatlanok az emberek a kéregető csövesekkel?

Figyelt kérdés
Ma ülök egy buszmegállóban és a mellettem ülő pasi leordibált egy hajléktalant mert kért pár forintot. Nem tehetnek róla hogy csövesek, az ember rögtön arra gondol hogy egy hülye arkesz.
2013. aug. 24. 23:10
1 2 3
 11/23 rajcziz ***** válasza:
31%
Teljes mértékben egyetértünk. Csak tudod, az a baj a hajléktalanszállókkal, hogy aktív alkoholistáknak elég nehéz rákényszeríteni magukat arra, hogy ne igyanak.
2013. aug. 25. 10:15
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Engem nem szokott érdekelni, ha valaki alkoholista és piál. Tegye a saját megkeresett pénzéből.

De az, hogy azt a pénzt, amit én kemény munkával szereztem, adjam neki oda csak úgy jófejségből, hogy elpiálhassa, az egyszerűen nonszensz.

2013. aug. 25. 13:13
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
3-szor próbáltam meg segíteni kolduló hajléktalannak azzal, hogy azt mondtam: "itt van a bolt, bemegyek és hozok neki fél kiló kenyeret", amire két esetben az volt a válasz, hogy inkább pénzt adjak, egy esetben pedig mire kijöttem a boltból a kenyérrel már hűlt helye volt. Ezek után még ezt sem ajánlom fel és senki ne mondja, hogy a 99%-uk nem piára költik a kéregetésből összeszedett pénzt. (mindhárom esetben nyár volt)
2013. aug. 25. 16:32
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Én igyekszem kulturált lenni, de megértem, ha vkinek tele van a hócipője. Az ember siet, menne a dolgára, de minden sarkon leszólítja két csöves minimum, a fele kb. olyan hangnemben, mintha neki állna feljebb, és kötelességed lenne őket pénzelni. Ha nem adsz pénzt, elátkoz, káromkodik, utolsó stricinek, k..vának nevez, még akkor is, ha teljesen kulturált hangnemben mondod meg. Van olyan, aki konkrétan zaklatja az embert (akkor is, ha az egyszer adott neki, akkor is, ha nem). Ráadásul olyan helyeket is ellepnek, ahova egyenesen illetlenség sztem egy csövesnek mennie, pl. színházak előtti terek vagy szupermarketek elé. És a nagy többségük összehazudik mindent, hogy mire kell, aztán úgyis cigire vagy piára költi. És akkor most ezek után legyen mindenki szupercuki és szuperbájos a csövesekkel.
2013. aug. 25. 21:47
 15/23 anonim ***** válasza:
95%

Igazatok van, de azért hatalmas számuk azt mutatja, hogy más okok is vannak. Nyilvánvaló, hogy a leggyengébb emberek süllyednek le ennyire. Talán az sem véletlen, hogy az USA nagy jólétében három millió a hajléktalan. Bezzeg a németeknél szinte nincs is. Azzal egyetértek, hogy az emberek alig tudnak tenni valamit, hiszen senki nem dúskál a pénzben, de a befolyt adókat máshogyan is el lehetne osztani.

Az összeomlott ipar és mezőgazdaság sok ember alól kihúzta a talajt. Aztán ez a családi kapcsolat is gyakran csődöt mond, Te sem tudhatod, mi történik megpróbáltatás idején. Mindenki járhat így, még a legjobb akarattal is. Én sajnálom őket, bár tagadhatatlan, hogy magam is óvatos vagyok és segíteni sem sokat tudok. Emberek ők is, szerencsétlenek, betegek, számkivetettek, nincstelenek és cseppet sem csodálkozom azon, hogy reményvesztettségükben, csalódottságukban piálnak, vagy a legelemibb dolgokkal sem törődnek.

A világ túlságosan kemény lett és minket is minősít a létük.

Sajnos.

2013. aug. 26. 07:38
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Igazából csak Pesten van ilyen feltűnően sok csöves... sőt, igazából ott sincs, csak mind a legforgalmasabb helyekre mennek, ahol többször látod őket, ezért tűnik soknak. Meg a vidéki csövesek is felmennek Pestre, mert ott állítólag jobban adnak az emberek alamizsnát.

Én pl megyeszékhelyen lakok, de itt olyan kéregetőt, aki tényleg csöves, olyat nem is ismerek.

2013. aug. 26. 13:19
 17/23 anonim ***** válasza:
90%
Ez még mindig a Ratkókorszak,és a szocrendszer eredménye,generációk leszármazottjai,a sötét prolivilág maradék foltjai.A népnek jólétet biztosító,égig nyúló lakótelepek összeomlott világa.
2013. aug. 26. 18:19
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen odamegyek valakihez és adjál pénzt csövesekkel én is udvariatlan vagyok. De vannak sokan akik ennél kreatívabbak és próbálnak megdolgozni azért a pár apróért, nekik szívesebben adok.
2013. aug. 26. 20:48
 19/23 anonim ***** válasza:
90%
14. vagyok. Azt elfelejtettem hozzátenni, hogy így is minden teher a tisztességesen dolgozó kisember nyakába hullik. Persze, hogy betelik a pohár, ha még a csöves is tőle VÁRJA EL, hogy fizesse az ő kajáját, de inkább cigijét, alkoholját, amikor így is ő van leginkább kihasználva. Dolgozik, adózik, az árak köszönőviszonyban sincsenek a bérekkel, erre a csövesek is őt szekálják meg őt állítják be szemétnek. Ha annyira nagy a baj, akkor menjenek a Parlamenthez tüntetni, és a politikusoktól kéregessenek.
2013. aug. 26. 21:56
 20/23 anonim ***** válasza:
55%

20:48

Mire gondolsz az alatt, hogy kreatívabbak? Behódol neked és fél órán keresztül vezeti fel azt, hogy adjál pénzt, esetleg versbe szedve?

Én az ilyenektől még dühösebb leszek, mert nem elég, hogy kéreget, (ami nem baj, mert maximum nemet mondok) de még fel is tartja az embert, rabolja az idejét. Szokásos, hogy odajön a csöves koldulni és hogy minél jobban megsajnáld, elmeséli az egész életét, meg versbe szedve beszél és mindenféle kedveset mond, nyalja a s'gged. Rohadt kínos...

2013. szept. 5. 00:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!