Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Vendégségben a csirkecombot...

Vendégségben a csirkecombot lehet harapni v. késsel villával kell enni?

Figyelt kérdés
Amúgy én harapom,de étteremben inkább késsel villával..,és olyan vendégségben is ahol senkit nem ismerek,barátoknál már más!És Ti hogyan eszitek,szerintetek hol,hogy illő? 17L
2009. okt. 29. 20:59
 1/7 anonim ***** válasza:
73%
Ha úgy érzed laza a hagulat szerintem simán.
2009. okt. 29. 21:17
 2/7 anonim ***** válasza:
82%
Késsel-villával kell enni.Sőt az almát és az őszibarackot is.De van már olyan étterem is,ahol a sült csirke vagy kacsacomb csontját papírba burkolva tálalják,akkor kézzel is meglehet fogni.
2009. okt. 29. 21:18
 3/7 A kérdező kommentje:

Az igen előkelő étterem lehet,ahol a gyümölcsöt is késsel villával kell enni..! Amúgy egyszer azon is igen elcsodálkoztam,mikor anno nálunk volt vendégésgben egy 70 év körüli nénike,és a velős piritóst késsel villával kezdte el enni...(mig én pl. haraptam),nah akkor majdnem lehidaltam!:D Bár igen úri családból származott,gondolom ez is

közrejátszott! Köszi a válaszokat!:)

2009. okt. 29. 21:26
 4/7 anonim ***** válasza:
80%
Én úgy tudom hogy a szárnyasokat "meg lehet fogni".
2009. okt. 29. 21:32
 5/7 A kérdező kommentje:
Ezekszerint helye válogatja,hogy hol lehet kézzel enni..
2009. okt. 29. 21:49
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

"Én úgy tudom hogy a szárnyasokat meg lehet fogni"

Elvileg csak abban az esetben, amikor a megfogandó rész egy védő burkolattal van ellátva, azaz a kezed nem érhet közvetlenül az ételhez.

2009. okt. 30. 09:12
 7/7 anonim ***** válasza:
A velős pirítost késsel és villával kell enni. A főfogáshoz való kenyérszeletet is kézzel töröd, nem harapod. Azért, mert ezek az ebéd fogásaihoz tartóznak. Ugyanakkor a reggelinél a vajaskenyeret lehet harapni.
2021. febr. 11. 23:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!