Vendégségben hogy illik "kikéredzkedni" wc-re?
Persze nem közvetlen barátok/haveroknál való vendégségre gondolok, hanem kissé hivatalosabb helyen.
Lehet, hogy hülye kérdés, de én mindig zavarban vagyok ettől. Pláne, ha már tudom hol a wc, tehát azt sem lehet udvariasan megkérdezni, hogy "merre van a toalett?". Meg nem is vagyunk olyan sokan, hogy az ember csak úgy elszivárogjon..
Hogy lehet ezt úgy megkérdezni/bejelenteni, hogy ne tűnjön az ember se taplónak, se hülye óvodásnak?
Látod ezért is vagyok zavarban, mert Te is úgy írod, "ha tényleg muszáj", tehát annyira nem laza dolog, hogy az ember fölugrik valakihez, és rögvest "na hol a wc?".
Köszönöm az eddigi válaszokat!:)
Idegen helyen,de másutt is úgy szokás megkérdezni,hogy merre találom a mosdót?
Ez jelentheti azt is,hogy kezet akarsz mosni, sminket felfrissíteni stb. Azután mindenki azt gondol,amit akar.
Jól mondja elöző, ez a 'merre találom a mosdót" a legelegánsabb.
A házigazda pedig érteni fogja mit akarsz.
Nem mellesleg ha külön helység, akkro is egymás mellett lesznek, igy eltéveszteni nem fogod.
Hát hacsak nem az angol királynővel smúzolsz egy családi ünnepélyen, nem ügy. Cikibb, hogy ekkora feneket kerítesz neki. Felállsz, észreveszik, hogy kimész, úgyis sejtik hova. XD
Ha nem tudod hol van, akkor meg megkérdezed, hol a mosdó. És ha rájönnek, hogy netán pisilni akarsz? Úristen, micsoda undorító és illetlen dolog. :D Ne csinálj ekkora ügyet, felesleges. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!